hero

KONI Oud-Beijerland

In januari 2015 legde een brand een groot deel van het kantoor van KONI Oud­-Beijerland in de as. Een jaar later, stond er een nieuw, toekomstbestendig kantoorgebouw.

RoosRos Architecten heeft in een record­tijd een ontwerp voor een toekomst­bestendig kantoor gerealiseerd. Na de brand in januari 2015 schreef KONI een selectie uit voor het ontwerp van een nieuw kantoorpand. In maart werd deze pitch door Roos Ros gewonnen. In slechts 15 dagen kwam, samen met installatie-adviseur M3E en constructeur IMd, een integraal ontwerp tot stand. In mei werd de omgevingsvergunning aangevraagd en vervolgens werd in juli de aannemer geselecteerd. Door het hoge bouwtempo van bouwbedrijf Fraanje was de ruw­bouw al in oktober gereed.

Het nieuwe onderkomen voor KONI is een geïntegreerd ontwerp. De uitstraling van het in- en exterieur weerspiegelt de high-tech wereld waarbinnen KONI opereert. Het bedrijf, dat is opgericht in Oud-Beijerland gegroeid tot een wereldleider in hoogwaardige schokdempers voor de auto-en transport-sector.
Naast het ontwerp van het exterieur nam RoosRos ook het interieur voor haar rekening. Martijn van Leeuwen, architect: “Bij binnenkomst kijkt men direct in de 2-verdiepingshoge bedrijfskantine. Die vormt het hart van het kantoor en is een dynamische plek van ontmoeting en ontspanning.”