Academie

RoosRos is een lerende organisatie. Door innovatie en samenwerking in de bouwketen geven we vorm aan een gezonde en toekomstgerichte gebouwde omgeving.

'

Max

Met zijn passie voor duurzaamheid versterkt Max sinds een aantal weken ons team. Hij is bezig met zijn afstudeeronderzoek voor zijn opleiding Bouwkunde aan de Hogeschool Rotterdam. Hoe is het om af te studeren binnen RoosRos? Tijd om Max een aantal vragen te stellen over zijn ervaringen.

“Binnen RoosRos doe ik onderzoek doen naar duurzame renovaties in de woningbouw. In het nieuwe klimaatakkoord staat beschreven dat in 2050 de gebouwde omgeving CO2 neutraal moet zijn. Ik schrijf een plan hoe RoosRos Architecten deze renovaties biobased kan uitvoeren.”

Benieuwd naar Max zijn onderzoek en zijn ervaringen? Klik dan hier!

'
Marije aan het woord

Marije

Marije is niet meer weg te denken achter de balie. Met een grote glimlach ontvangt ze iedereen die ons kantoor binnenstapt. Voor haar studie management assistent doet ze ervaring op binnen het secretariaat. Nu haar stage bijna ten einde komt, deelt ze graag haar ervaringen.

“Bij RoosRos ben ik onderdeel van het secretariaat. Onze taak is het ontzorgen van onze collega’s. Dat doen wij onder andere door de telefoon op te nemen, afspraken in te plannen en onze mailbox met vragen en/of opdrachten in de gaten te houden.”

Benieuwd naar Marije haar ervaringen? Klik dan hier!

'
Ronald aan het woord

Ronald

De architectentitel is een wettelijk beschermde titel. Wie voor de titel van architect in aanmerking wil komen, moet sinds 2015 ook beroepservaring opdoen op grond van de Wet op de architectentitel. Collega Ronald van der Meer is na zijn afstuderen aan de TU Delft fulltime bij RoosRos komen werken en gestart met het geïntegreerde beroepservaringsperiode (BEP) aangeboden door PEPNL. Nu hij de BEP bijna afrondt blikt hij terug op de afgelopen periode.

“Eens per maand komen alle BEP-deelnemers tijdens moduledagen bij elkaar, waarbij voorbeeldcasussen worden besproken en onderlinge ervaringen worden uitgewisseld. Daarin valt het ook op hoe fijn het is om bij RoosRos deze tijd te doorlopen. Er is een vanzelfsprekendheid om aan alle competenties te kunnen werken.”

Wil je meer lezen over Ronald zijn ervaringen? Klik dan hier!

'
Thijs aan het woord

Thijs

Thijs loopt al een tijdje rond bij RoosRos. Eerst als stagiair Architectonisch Ontwerper en sinds januari 2022 als Architectonisch Ontwerper. Hoog tijd om hem een paar vragen te stellen over zijn stage ervaringen!

“RoosRos voelde direct als een vertrouwde en stimulerende omgeving waar ik echt de kansen kreeg waar ik op hoopte. Het bureau heeft een mooie visie op het gebied van duurzaamheid en architectuur, waardoor ik elke week weer geïnspireerd werd. Het kantoor en de mensen vormen een erg fijne plek om een half jaar (of meer) met plezier door te brengen!”

Benieuwd hoe Thijs de (werk)sfeer binnen RoosRos heeft ervaren? Lees het hier!

'
Martine aan het woord

Martine

Martine kwam in november 2021 het RoosRos team versterken als vierde jaar MBO-Bouwkunde studente. Als afsluiting van haar studie loopt Martine twee keer 15 weken stage. In februari zit haar stageperiode als technisch ontwerper erop en gaat haar tweede afstudeerstage van start. Graag vertelt ze over haar ervaringen bij RoosRos.

“Twee jaar geleden ben ik mijn zoektocht naar een afstudeerstage begonnen. Toen wist ik al dat ik één van de twee stages bij een architectenbureau wilde volgen. Zo kwam ik al snel uit bij RoosRos Architecten. Via social media ben ik RoosRos gaan volgen, waardoor ik meer begon te leren over de werkwijze en visie. Bouwen voor en aan een gezonde toekomst is wat past bij mij. Benieuwd naar Martine haar ervaringen? Lees hier meer.

'
Auke aan het woord

Auke

Als lerende en toekomstgerichte organisatie vinden wij het essentieel dat onze medewerkers zich ontwikkelen. Daarom steken wij hier veel tijd en energie in. De RoosRos Academie biedt ruimte voor cursussen en opleidingen, zowel intern als extern.

Naast de vaste opleidingen die RoosRos iedere medewerker aanbiedt, is er ook gelegenheid voor individueel maatwerk. Medewerkers kunnen ieder jaar verschillende cursussen volgen, passend bij hun persoonlijke interesses. Via de nieuwsbrief van de RoosRos Academie ontvangen alle medewerkers ter inspiratie een overzicht van aangeboden cursussen. Daarnaast stuurt Sharon, verantwoordelijke voor de RoosRos Academie, informatie over verschillende trainingen en opleidingen naar de verschillende collega’s. Zo kwam collega Auke bij de cursus ‘Kansen in de Houtbouw’ en bezocht hij de Houtdag 2021. Benieuwd naar zijn ervaring? Lees hier meer.