hero

Max aan het woord

Nieuws/08 March 2023

Met zijn passie voor duurzaamheid versterkt Max sinds een aantal weken ons team. Hij is bezig met zijn afstudeeronderzoek voor zijn opleiding Bouwkunde aan de Hogeschool Rotterdam. Hoe is het om af te studeren binnen RoosRos? Tijd om Max een aantal vragen te stellen over zijn ervaringen.

Waarom wilde je bij RoosRos Architecten afstuderen?
“Een rode draad binnen de ontwerpen van RoosRos is duurzaamheid. Een onderwerp wat mij heel erg aanspreekt en wat steeds belangrijker wordt in de maatschappij. Daarnaast spreken de projecten met biobased materialen zoals MFA De Boezem & Co mij erg aan. Zodoende heb ik contact opgenomen met RoosRos. Vorige jaar hadden ze helaas geen plek meer, maar dit jaar mocht ik al snel op gesprek komen. En nu zit ik hier.”

Kun je meer vertellen over je onderzoek?
“Binnen RoosRos doe ik onderzoek doen naar duurzame renovaties in de woningbouw. In het nieuwe klimaatakkoord staat beschreven dat in 2050 de gebouwde omgeving CO2 neutraal moet zijn. Veel woningen hebben nu energielabel E, F of G en moeten voor die tijd allemaal verduurzaamd worden naar minimaal energielabel A. Ik ga in gesprek met woningcorporaties om te kijken waar er problemen zitten, om op basis van deze inzichten een plan te schrijven hoe RoosRos Architecten deze renovaties biobased kan uitvoeren.“

Hoe ervaar je de (werk)sfeer binnen RoosRos?
“Die ervaar ik als goed, ik heb het erg naar mijn zin. Ik werd ontvangen in een warm bad. Iedereen is heel aardig en erg geïnteresseerd in mijn onderzoek. Als ik vragen heb kan ik bij iedereen terecht. Collega’s maken graag tijd voor je vrij om je te helpen. Ik kom iedere dag met veel plezier naar kantoor!”

Wil je ook afstuderen bij RoosRos? We bespreken graag de mogelijkheden met jou!