Expertise

Wij maken architectuur. Projecten van klein tot groot, van eenvoudig tot complex. Technisch tot in de puntjes. Binnen budget en boven verwachting.

RoosRos is een landelijk werkend full service architectenbureau met ruim 60 medewerkers. Wij maken architectuur. Projecten van klein tot groot, van complex tot eenvoudig. Technisch in de puntjes. Binnen budget en boven verwachting.

Van initiatief en conceptontwikkeling tot technische uitwerking en bouwbegeleiding. Van particuliere opdrachten tot grootschalige multifunctionele ontwikkelingen. Architectuur mét en vóór mensen.

Architectuur

We vertalen wensen en eisen naar een kwalitatief hoogwaardig ontwerp. Passend binnen de context. Onze ontwerpen kenmerken zich door een consequent uitwerken van onze visie. Van concept tot detail. We nemen opdrachtgevers en gebruikers mee op onze zoektocht naar de best passende oplossing en beschouwen onze samenwerking als een interactief proces. Binnen de gekozen richting zorgen we voor consequente doorvoering in een zorgvuldig uitgewerkt plan, dat past binnen de afgesproken kaders.

Bouwtechniek

Een goede architect combineert zijn creativiteit met gedegen technisch inzicht. We willen goed op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen en nieuwste inzichten, of het nu gaat om bouwtechnieken, technische snufjes, duurzaamheid, regelgeving of procedures voor vergunningen.

Een goed ontwerp uitwerken tot in de puntjes, met een integraal Bouw Informatie Model, goede technische details en gedetailleerde bestekbeschrijvingen. De uitvoering kan daardoor soepel en zonder verrassingen verlopen.

Bouwproces

In onze processen sturen we op Geld, Organisatie, Tijd, Informatie en Kwaliteit&Risico (volgens de GOTIK-methode). Een project is volgens ons echter pas geslaagd als ook rekening wordt gehouden met de E van Emotie. Vandaar dat wij liever spreken van GOTIEK.

Centraal in het proces staat bij ons samen bouwen, waarbij wij verantwoordelijk zijn voor een procesmatige aanpak en een professionele uitvoering. Co-creatie!

RoosRos is integrator van kennis en kunde. Wij verbinden adviseurs en bouwpartners. Ook tijdens de uitvoering, het gebruik en het uiteindelijk hergebruik blijven wij bij graag bij onze projecten betrokken.

Interieur

RoosRos Interieur ontwerpt interieurs in harmonie met de architectuur, als verlengstuk van onze visie en missie. De beleving van ruimte en het welbevinden van de gebruiker is het vertrekpunt voor een verrassend ontwerp. We zetten deze expertise in bij onze eigen projecten en bij individuele interieurontwerpopgaves.

Landschap en Stedenbouw

Als architecten ontwikkelen we ook het ontwerp voor de inrichting van een landschap, stad of buurt. Wij maken toekomstbestendige plannen waarin klimaatadaptie, duurzaamheid en lange termijn een belangrijke rol spelen.

RoosRos Architecten is ISO 9001 gecertificeerd. 

Contact

Verder praten over onze missie en visie? We gaan graag met u in gesprek. Neem contact met ons op.

    Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden