Atelier

Een goede bak koffie in een inspirerend kantoor onder de rook van Rotterdam. Daar wil je zijn! Met meer dan zestig collega’s creëren we iedere dag weer nieuwe ontwerpen, duurzame oplossingen voor diverse vraagstukken en bouwen we met elkaar aan een ambitieuze visie voor de toekomst.

Werken bij RoosRos is werken in een aangename werkomgeving. Met leuke collega’s in een professioneel, ambitieus team. Openheid, samenwerking en verantwoordelijkheid, daar staan we voor. We investeren in de ontwikkeling van onze mensen en onze organisatie. Hier is ruimte voor jouw passie!

'
Training Storytelling

Wat is jouw verhaal?

“Those who tell the (best) stories, rule the world” – Hopi Indian Proverb

In het kader van ‘RoosRos maakt verbinding’ organiseerde de RoosRos Academie een verdiepende training over ‘The power of Storytelling’. Verschillende collega’s maakten kennis met storytelling, leerden wat het nut van verhalen is én gingen zelf aan de slag met verteltechnieken.

Luisteren doe je niet alleen met je oren, alle zintuigen doen mee.

 

'
Workshop Akoestiek

Wat is akoestiek?

En wat is de relatie tussen geluid en gezondheid? In het kader van ‘Aantoonbaar Gezond’ stonden er maandag 2 maart inspirerende kennissessies en workshops op de agenda van de RoosRos Academie (RRA).🎓

Onder leiding van de deskundigen Jan Bril en Gislaine Schrijnemaekers van Het GeluidBuro, prof. dr. ir. Diemer De Vries en Rick Kamzol van Incatro Room Acoustics gingen we de diepte van de akoestiek in. Je begrijpt dat wij met een flinke dosis nieuwe kennis het kantoor verlieten…

Binnenkort delen wij onze opgedane kennis in een #BLOG. Houd onze nieuwsberichten daarom goed in de gaten!

'
Nieuwjaarslunch

Gezamenlijke aftrap 2020

Lunchen bij RoosRos is elke dag een feestje, maar tijdens de nieuwjaarslunch toch nog even iets meer. Collega Sander nam ons mee door de ambitieuze doelen voor het aankomend jaar. Frisse plannen, goede voornemens en de focus op de horizon met de nieuwe Toekomstvisie RR2025. Ook team Goes kwam aan het woord en vertaalde de nieuwe visie in een Nijntje-variant… 🐰

Een mooie gezamenlijke aftrap voor 2020. Hoe zijn jullie het nieuwe jaar begonnen?

Lees meer

'
Eindejaarsborrel

Eindejaarsborrel 2019

Een mooie terugblik op de RoosRos eindejaarsborrel 2019.

In onze nieuwe ‘huiskamer’ keken we met elkaar terug op het afgelopen jaar. Trots mogen we zijn, op alle projecten, waargemaakte ambities, leerzame momenten en natuurlijk op ons fantastische team! Ook keken we vooruit. Naar 2020, 2025 én… naar onze volgende Boostdag. Een eerste (merkwaardige) hint werd onthuld. Zand, een schep en het woord ‘challenge’… Wat denk jij dat we gaan doen?

Voor nu wensen wij iedereen fijne feestdagen en een gezond 2020!

Team RoosRos.

Lees meer

'
Boostdag

Samen werken, samen innoveren, samen leren

RoosRos ter land, ter zee en in de lucht: BOOST-dag II 2019 zit er weer op! ‘We zijn letterlijk en figuurlijk ge-boost. Het was een inspirerende dag met elkaar,’ vertelt collega Jan Fix. ‘Spreker Paul Iske nam ons mee in de wereld van briljante mislukkingen met een fantastische lezing over de complexiteit van innovatie en ondernemen. Genoeg stof tot nadenken dus.’

Lees meer

'
RoosRos 66 jaar

RoosRos 66 Route 66

RoosRos bestaat 66 jaar; een goede reden voor een feestje. Vorige week hebben wij dit met onze collega’s en partners gevierd. In zwart-wit, op z’n Amerikaans. Leuke bijkomstigheid was de winst van de Innovation Award ZHZ 2019. Hierdoor smaakten de vega-burgers, duurzame hapjes en donuts nog lekkerder.

Lees meer

'
Powertrip

Powertrip Porto

Ontspanning, cultuur én uiteraard architectuur: de Porto Powertrip stond in het teken van díe drie dingen. Juni 2018 maakten we als bureau een inspirerende driedaagse trip naar Porto. De bruisende stad aan de Douro-rivier, met een fijne sfeer, vele prachtige bezienswaardigheden en culinaire verrassingen.

Lees meer

'
RR-Doet

RoosRos poetst en verft tijdens NLdoet

Ook in 2019 verruilden de medewerkers van RoosRos Architecten hun bureaustoel en computer in voor een verfkwast, een snoeischaar of een poetsdoek. Drie ‘eigen’ projecten waren dit jaar geselecteerd voor de jaarlijkse vrijwilligersactie NLdoet.

Lees meer

'
Powertrip

Powertrip Bazel

Cultuur, architectuur en natuur. Een paar van de ingrediënten voor een succesvolle powertrip die we juli 2019 met het hele kantoor maakten naar Bazel. Op de fiets door de wijnvelden, slapen in een tent, bezoek aan de campus van een van ‘s werelds bekendste interieurmerken: Vitra.

Lees meer

'
Boostdag

Boost yourself

In alle vroegte vertrokken we met 60 collega’s in een bus richting het Zuiden. Een schoolreis met kantoor, alleen dan zonder de snoepzak en de kleffe boterhammen in je tas, wel met geliefde usb aansluiting in de bus, waar massaal de telefoons in werden geplugd. Doel van de dag, het bezoeken van twee projecten die door ons zijn ontworpen. Daarnaast een lezing van landschapsarchitect Steven Delva. En als afsluiter bier en burgers.

Lees meer

'
Inspiratiesessie

Circulair en toekomstgericht denken en doen

65 jaar schetsen, ontwerpen, zoeken naar antwoorden op de vraag achter de vraag. Architectuur als ambacht. Een goed moment om tijdens deze gelegenheid stil te staan bij ‘Verleden, Heden, Toekomst’. Een inspiratiesessie, waarbij we niet alleen stilstaan bij het verleden en heden, maar ook met de blik op de toekomst.

Lees meer

'
Boostdag

RR-Academie Boostdag ’18

De eerste Boostdag is een feit. De RR-Academie heeft officieel haar vlucht genomen met deze dag die in het teken stond van inspiratie, teambuilding en plezier. Het projectbezoek, inspirerende workshops en diner op ‘top’-locatie bleken de ideale ingrediënten voor een succesvolle dag. Met elkaar in ontwikkeling blijven, dáár draait het om.

Lees meer

'
Aan het woord

Harwin

Sinds 2015 werk ik met plezier bij RoosRos. In die jaren heb ik RoosRos leren kennen als een vooruitstrevend bureau, met oog voor de volgende generatie. Enerzijds in het opleiden van de nieuwe generatie. Anderzijds in de aandacht voor duurzaamheid.

Het mooiste aan mijn werk als bouwkundige vind ik de combinatie van techniek en architectuur. In nauw overleg met de architect werk ik aan een praktische vertaling van het schetsontwerp. We zorgen voor een heldere gebouwstructuur, goede technische detaillering en de afstemming met adviseurs. De zoektocht naar de fraaiste oplossing zonder de maakbaarheid uit het oog te verliezen, daar krijg ik energie van.

 

'
Aan het woord

Vera

Gezond en toekomstgericht; dat klonk altijd al als muziek in mijn oren! Sinds 2018 mag ik aan gezonde en toekomstgerichte RoosRos ontwerpen werken in een dynamisch teamverband. Van renovatieprojecten waarin bouwafval een tweede leven krijgt tot aan nieuwbouw projecten met flexibiliteit en losmaakbaarheid als uitgangspunt. Kortom vooruitstrevende ambities wat gelukkig steeds meer zichtbaar wordt in meerdere branches, we hebben immers maar één wereld.

RoosRos denk niet alleen aan de ontwikkeling in de architectuur maar ook aan persoonlijke ontwikkeling van elk individu. Sinds ik werkzaam ben bij RoosRos ben ik direct gestart met de tweejarige beroepservaring periode. Een geïntegreerd programma voor het behalen van de architecten titel. Inmiddels Ben ik over de helft en heb ik mezelf mogen ontwikkelen met leerzame maar vooral toekomstgerichte en vooruitstrevende projecten. Échte RoosRos projecten!

'
Aan het woord

Sander

Inspireren, motiveren en stimuleren. Ik vind het prachtig om leiding te mogen geven aan dit fantastisch team met professionals. Collega’s die met passie en plezier werken aan mooie projecten – sommigen met jarenlange werkervaring en sommigen nog aan de studie. En dat binnen een professioneel bureau met een rijke historie van meer dan vijfenzestig jaar.
Verhalen bedenken, verhalen vertellen. De koers van RoosRos bepalen en bewaken. Met elkaar. Vanuit het perspectief van Rentmeesterschap werken aan een toekomstgerichte visie RoosRos2025. Aantoonbaar gezond en losmaakbaar bouwen. Zowel intern als extern. In ons atelier bij de ontwikkeling van nieuwe concepten en projecten, maar ook op symposia en bij externe lezingen.
Less but more. Het gaat om de essentie. Zeker in de architectuur! Zoeken naar de kern. Puur! Gezond en toekomstgericht. Maar natuurlijk ook gewoon mooi en diep in m’n hart heel strak en minimalistisch. ‘Less but more’.

'
Aan het woord

Mathijs

Al sinds 2009 ben ik onderdeel van de RoosRos-familie. Begonnen als stagiair tijdens mijn studie architectuur aan de TU Delft en na mijn afstuderen in 2013 in vaste dienst getreden. RoosRos is in de afgelopen jaren aardig gegroeid, maar het familiegevoel is gelukkig altijd gebleven.

De ambitie van dit bureau met betrekking tot duurzaamheid spreekt mij enorm aan en de zoektocht naar het maken van gezonde gebouwen vind ik interessant. RoosRos geeft jonge ontwerpers veel kansen om door te ontwikkelen. Ik ben blij met de kansen die ik heb gekregen om als jonge architect gebouwen te kunnen ontwerpen waar ik heel trots op ben.

'
Aan het woord

Roel

Toen ik nog in Delft studeerde heb ik een half jaar stage gelopen bij RoosRos. Dat beviel zo goed dat ik hier na mijn afstuderen, 2,5 jaar geleden, ben komen werken. Het bureau spreekt mij aan omdat we meer dan het ontwerpen van mooie gebouwen alleen: duurzaam bouwen en co-creatie met gebruikers staan hier hoog in het vaandel. Maar het is hier ook gewoon een gezellige boel, zo zijn we afgelopen zomer met z’n allen naar Bazel geweest! Èn ik heb januari dit jaar mijn officiële titel als ‘Architect’ in ontvangst mogen nemen!

Ik heb al aan veel verschillende projecten gewerkt, van een uitbreiding van een woning tot een prijsvraag voor een stadion. Mijn werk bestaat uit ontwerpen, modelleren, het maken van presentaties en het voeren van gesprekken met adviseurs, opdrachtgevers en gebruikers. En tussendoor is er af en toe natuurlijk tijd voor een potje tafelvoetbal…

'
Aan het woord

Maurien

Hoi! Ik ben Maurien en ruim 2 jaar ben ik werkzaam als technisch ontwerper bij RoosRos Architecten. RoosRos voelt voor mij als een jas die heerlijk zit. Door de grote verscheidenheid aan projecten ontstaan er vanzelf kansen om je snel en breed te ontwikkelen binnen een super tof team!

Ik verdwaal niet, ik ontdek nieuwe routes. Dat is het motto waarmee ik mij voorstel op de website. Het ontdekken van methoden om anders te denken en anders te doen vind ik uitdagend. Juist in een sterk veranderende (bouw) wereld is het ontzettend belangrijk om flexibel en innovatief te zijn. Bij RoosRos is deze manier van werken ingebakken in het DNA van de organisatie. En natuurlijk bewandelen we wel eens een doodlopende weg, maar door daar van te leren worden we elke dag weer een beetje beter.

'
Aan het woord

Nikki

Inmiddels werk ik alweer bijna een jaar bij RoosRos; mijn eerste echte baan na mijn afstuderen.

Als beginner in het vak van architectuur biedt RoosRos mij de kans om de beroepservaringsperiode te doorlopen, met als einddoel het verkrijgen van mijn titel als’ Architect’. RoosRos is daarvoor de perfecte plek, aangezien ik al aan tal van verschillende projecten heb gewerkt, van school tot opslagloods tot brandweerkazerne. Dit geeft voor mij de veelzijdigheid, het enthousiasme en de ambitie binnen het bureau weer. Deze kenmerken zijn ook terug te zien in de visie voor de komende jaren, waar een hoge ambitie op het gebied van duurzaamheid en gezondheid centraal staat. Een visie waar ik me heel goed in kan vinden en waar we niet meer met zijn allen omheen kunnen; een hele spannende toekomst!

'
Aan het woord

Arianne

Ik heb het geluk gehad om vanaf september 2017 mezelf collega te mogen noemen bij RoosRos Architecten. Werken op het secretariaat met een hecht IO team, het dagelijkse contact met fijne collega’s en gasten,  het ontzorgen op diverse vlakken maakt mijn baan toch wel de leukste.

Maar ook de vele gezamenlijke uitjes, boost dagen en powertrips zorgen er voor dat de onderlinge band sterker wordt omdat je elkaar op die manier ook persoonlijk wat beter leert kennen. Met als gevolg dat we al veel hebben gelachen maar ook mooie gespreken hebben gevoerd. Dit alles bij elkaar zorgt er voor dat ik iedere dag weer met een glimlach naar mijn werk ga.

'
Aan het woord

Anneloes

Ik ben 29 en ik heb mijn master Architectuur aan de TU in Delft met hart en ziel afgerond. Mijn afstudeerproject vond ik een extra leuk avontuur, omdat ik mijn liefde voor de natuur, duurzame architectuur én boardsporten heb kunnen combineren in één integraal ontwerpvoorstel.

Ik bewonder RoosRos Architecten om hun liefde voor maatschappelijk ondernemen en het zorgvuldig integreren van innovatieve concepten bij het creëren van betekenisvolle architectuur. Dit beeld werd al snel bevestigd en mijn eerste dagen hier voelde al heel snel vertrouwd. Ik ben erg blij om deel uit te mogen maken van dit super team!

'
Award

IKC Magenta wint Publieksprijs 2020

Het Integraal Kindcentrum Magenta in Delden is bekroond met de publieksprijs van de Duurzaam Bouwen Awards 2020. De prijzen werden 6 februari uitgereikt tijdens het Duurzaam Bouwen congres in Assen. Wij zijn ontzettend trots!

‘De opgave en de uitvraag is anders dan anders. Het is een heel ambitieus en inspirerend voorbeeld voor het maatschappelijk vastgoed in Nederland’, aldus de jury.

Lees meer

'
Award

RoosRos wint Innovation Award

23 mei 2019 was de uitreiking van de Innovation Award ZHZ 2019. Deze zesde editie vond plaats op het terrein van hotel ARA in de Drechtsteden. In de tuin met podia, ruim 250 gasten, livemuziek, diverse prijzen voor leerlingen en studenten en wervelende presentaties van de genomineerden werd als laatste de winnaar bekend gemaakt van de grootste prijs van de avond, de Innovation Award ZHZ 2019. Wij hebben met onze inzending Architect 2.0 gewonnen!

Lees meer

'
TU Delft

Future Makers Day TU Delft

Ook RoosRos was te gast tijdens de Future Makers Day aan de TU Delft. Naar aanleiding van het 125-jarig bestaan van Het ‘Delftsch Bouwkundig Studenten Gezelschap’ Stylos worden er dit jaar diverse evenementen en workshops georganiseerd, waaronder de Future Makers Day.

Lees meer

'
Lezing

Symposium IX Blauwzaam

Er komen 4 nieuwe richtingen in de architectuur: de Archinaut, Arch-IT, Arch-i-energy en Archi-o-loog nemen onze wereld over. Dat lichtte Sander toe in zijn presentatie met als titel ‘Healty & Futureproof’ bij het BlauwZame Sympoium IX.

‘Within the next 50 years architects are no longer needed.’
‘From this moment on, it’s mandatory to build circular. In the future we can only harvest our building materials from what we build today’
‘In 50 years time the world is at our disposal and comes to us, in stead of us going to the world’
‘It is five past twelve… we can only save the world by planting many trees. Building green is a must!’

Vacatures

Alleen Nederlandstalige reacties worden in behandeling genomen. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst. Solliciteren

Communicatie stagiair(e)

Ben jij de communicatieve duizendpoot die wij zoeken?

Ervaren Projectmanager

Bewaak jij moeiteloos de belangen van alle partijen?

Open sollicitatie

Wij bieden uitdagende projecten, een toffe groep collega’s in een organisatie met weinig hiërarchie. Zin om hier deel van uit te maken?

Solliciteren
Aan het woord Team Vacatures