Atelier

Een goede bak koffie in een inspirerend kantoor onder de rook van Rotterdam. Daar wil je zijn! Met meer dan zestig collega’s creëren we iedere dag weer nieuwe ontwerpen, duurzame oplossingen voor diverse vraagstukken en bouwen we met elkaar aan een ambitieuze visie voor de toekomst.

Werken bij RoosRos is werken in een aangename werkomgeving. Met leuke collega’s in een professioneel, ambitieus team. Openheid, samenwerking en verantwoordelijkheid, daar staan we voor. We investeren in de ontwikkeling van onze mensen en onze organisatie. Hier is ruimte voor jouw passie!

'
Geslaagd

Drie collega’s geslaagd

Binnen RoosRos Architecten vinden we (zelf)ontwikkeling belangrijk, daarom zetten we graag weer een aantal collega’s in het zonnetje. Jeroen, Maurien en Christiaan behaalde afgelopen jaar hun diploma’s. Een knappe prestatie waarbij leren uit de praktijk werd afgewisseld met studie vanuit de boeken. Namens de RoosRos Academie ontvingen deze mannen een heerlijke fles bubbels om deze prestatie te vieren. Christiaan de Wit sluit de opleiding Integraal Bouwmanagement af met een 9! Hij deed onderzoek naar het inzetten van BIM bij het bepalen van de losmaakbaarheid van een gebouw. Jeroen Beerens heeft na 2 jaar beroepservaring zijn PEP behaald en mag zich nu officieel Architect noemen. Maurien Plug deed voor zijn opleiding HBO bouwkunde onderzoek naar de veranderende rol van de architect en sloot zijn onderzoek en presentatie af met een 8,1!

'
Training GOTIeK

Leren doen we met en van elkaar

RoosRos architecten stuurt haar projecten – al dan niet ondersteunend aan de procesmanager – op een aantal zakelijke aspecten: geld, organisatie, tijd, informatie en kwaliteit & risico. Daar is de E van Emotie aan toegevoegd. Een ontwerp- en bouwproces moet een feestje zijn met een heldere kop en staart. Vandaar dat er vanuit de RoosRos Academie interne trainingsdagen worden georganiseerd voor collega’s die hun kennis op het gebied van procesmanagent willen vergroten. Het doel van de training is om medewerkers in staat te stellen een project professioneel te begeleiden op de 6 onderdelen. Aan de hand van een studieplan doen zij gerichte kennis op om zichzelf verder te kunnen ontwikkelen op het gebied van projectbeheer. Dit doen ze niet alleen, elk onderdeel is een cursusdag en wordt gegeven door een duo van ervaren collega’s. Zo leren we niet alleen met elkaar, maar ook van elkaar!

'
RoosRos @Nemesys Tunnelloop

RoosRos @Nemesys Tunnelloop

Bij RoosRos zijn we graag sportief en gezond bezig. De Nemesys Tunnelloop was de kans om beide te combineren. Een mooie bijkomstigheid is dat een deel van de opbrengsten van de Tunnelloop naar Halte Zomervilla gaat. Een stichting die een thuis biedt voor kinderen met ernstige meervoudige beperkingen en waar collega Sander ambassadeur van is.

In de prachtige natuur van de Hoeksche Waard liepen collega’s Jeroen, Marijn en Vera het parcours van 25 km en Bart de 12,5 km. En dat was op deze warme zaterdag geen makkelijke opgave!

Vera: “Het was een gezellige middag. Het is leuk om je collega’s eens in een andere setting te zien. Wat mij betreft doen we volgend jaar weer mee!”

'
RoosRos Zomer Borrel

RoosRos Zomer Borrel

Een goede start van de zomer… Nu de versoepelingen meer ruimte gaven heeft ons team het begin van de zomer(vakantie) ingeluid. Op het terrein van het monumentale Fort Buitensluis, een project van RoosRos, was er genoeg ruimte om elkaar weer live te ontmoeten en konden we ook nog eens genieten van het heerlijke weer.

Onder het genot van een borrel konden collega’s met elkaar bijpraten en zagen sommigen elkaar na lange tijd weer live. Er was aandacht voor verschillende stagiaires en BEP’ers die hun onderzoek of afstudeerproject hadden afgerond. Chapeau! Verder sprak Sander Ros namens de directie zijn waardering uit naar alle collega’s voor hun grote inzet. Vanuit huis werken was niet altijd gemakkelijk, maar we hebben het met elkaar gedaan! Een heerlijk Italiaans buffet volgde en natuurlijk kon het dessert niet ontbreken. We sloten de avond af rondom het kampvuur.

 

'
Boostdag 2021

Boostdag I 2021

De eerste boostdag van 2021 is een feit. Dit keer digitaal; achter onze laptop zaten we klaar voor een inspirerende en leerzame middag. Topsprekers Reinier van den Berg en Teun van de Keuken namen ons mee in hun verhaal over biodiversiteit, klimaatverandering en afval. De boostdag werd traditiegetrouw afgesloten met een heerlijke (digitale) borrel.

RoosRos Academie
Als lerende organisatie zijn we bij RoosRos Architecten altijd in ontwikkeling en blijven we leergierig. Vanuit deze overtuiging is de RoosRos Academie ontstaan. Een academie die medewerkers de mogelijkheid biedt om zich vakinhoudelijk maar ook op persoonlijke gebied te blijven ontwikkelen. En dat ontwikkelen doen medewerkers voor zichzelf of in trainingsgroepjes. Twee keer per jaar hebben we met het hele team een boostdag.

Benieuwd naar de sprekers en de ervaring van onze collega’s? Klik dan hier.

'
Zomerse start voor RoosRos

Zomerse start voor RoosRos

Met de zomer in het vooruitzicht trakteert het directieteam van RoosRos de enige echte zomerkoninkjes. Passend bij de gezonde visie en als blijk van waardering ontvingen alle medewerkers een heerlijke mand aardbeien for a berry good day!

'
RoosRos Relax Ronde

De RoosRos Relax Ronde

Ook al lopen de projecten door en blijven we met elkaar bouwen aan onze ambitieuze toekomstvisie. Toch missen we bij RoosRos de persoonlijke verbinding die we met elkaar hadden op kantoor. Hoe zorg je er dan voor dat je elkaar toch blijft spreken en zien? Afgelopen weken hadden we de RoosRos Relax Ronde, de opvolger van de RoosRos Raadsel Ronde. Digitale workshops en proeverijen met een groepje collega’s. Zo maakten we bonbons (en aten die op), schilderden we als Bob Ross of lieten we onze zintuigen prikkelen door een heerlijke koffie-, whiskey- of wijnproeverij. Kortom: lekker creatief vanuit je eigen huis en toch samen!

'
Ommetje

Wij lopen een ‘ommetje’!

Deze maand staat bij RoosRos in het teken van ‘vitaliteit’. Onder leiding van trainer Lennart Bosschaart hopen wij de aankomende maanden te werken aan het vergroten van onze vitaliteit. Hoe blijf je vitaal? Zowel fysiek als mentaal.
 
Team RoosRos blijft daarom in beweging! Via de Ommetje-App van de Hersenstichting zijn we gestart met een gezonde ‘vergroot-je-vitaliteit-challenge’! Blijven bewegen in deze bijzondere omstandigheden is goed voor lichaam en geest én zorgt voor verbinding op afstand. Dagelijks minimaal 20 minuten wandelen met een leuk competitief element.
 
Maak jij ook een team aan met je collega’s, vrienden of familie?!
'
Eindejaarsbijeenkomst

Digitale afsluiter 2020

Ieder jaar komen we rond deze tijd met team RoosRos samen om terug te kijken op het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar wat er komen gaat. Dit jaar natuurlijk niet fysiek, maar digitaal!

Vooraf ontvingen alle collega’s een borrelbox op de deurmat. 🥂 Met een hapje en een drankje blikten we terug op de hoogtepunten, mijlpalen en herinneringen van 2020, gingen we met elkaar de digitale strijd aan in een online escaperoom én bekeken we als afsluiter de RoosRos eindejaarsfilm. Benieuwd naar deze film? Speciaal voor jullie hebben we een kleine sfeerimpressie gemaakt. Zie hier.

Kortom, een interactieve middag met heel veel digitale gezelligheid. Wij wensen al onze relaties goede kerstdagen en een gezond (en toekomstgericht) 2021! ✨

'
Training Storytelling

Wat is jouw verhaal?

“Those who tell the (best) stories, rule the world” – Hopi Indian Proverb

In het kader van ‘RoosRos maakt verbinding’ organiseerde de RoosRos Academie een verdiepende training over ‘The power of Storytelling’. Verschillende collega’s maakten kennis met storytelling, leerden wat het nut van verhalen is én gingen zelf aan de slag met verteltechnieken.

Luisteren doe je niet alleen met je oren, alle zintuigen doen mee.

 

'
Workshop Akoestiek

Wat is akoestiek?

En wat is de relatie tussen geluid en gezondheid? In het kader van ‘Aantoonbaar Gezond’ stonden er maandag 2 maart inspirerende kennissessies en workshops op de agenda van de RoosRos Academie (RRA).🎓

Onder leiding van de deskundigen Jan Bril en Gislaine Schrijnemaekers van Het GeluidBuro, prof. dr. ir. Diemer De Vries en Rick Kamzol van Incatro Room Acoustics gingen we de diepte van de akoestiek in. Je begrijpt dat wij met een flinke dosis nieuwe kennis het kantoor verlieten…

Binnenkort delen wij onze opgedane kennis in een #BLOG. Houd onze nieuwsberichten daarom goed in de gaten!

'
Nieuwjaarslunch

Gezamenlijke aftrap 2020

Lunchen bij RoosRos is elke dag een feestje, maar tijdens de nieuwjaarslunch toch nog even iets meer. Collega Sander nam ons mee door de ambitieuze doelen voor het aankomend jaar. Frisse plannen, goede voornemens en de focus op de horizon met de nieuwe Toekomstvisie RR2025. Ook team Goes kwam aan het woord en vertaalde de nieuwe visie in een Nijntje-variant… 🐰

Een mooie gezamenlijke aftrap voor 2020. Hoe zijn jullie het nieuwe jaar begonnen?

Lees meer

'
Eindejaarsborrel

Eindejaarsborrel 2019

Een mooie terugblik op de RoosRos eindejaarsborrel 2019.

In onze nieuwe ‘huiskamer’ keken we met elkaar terug op het afgelopen jaar. Trots mogen we zijn, op alle projecten, waargemaakte ambities, leerzame momenten en natuurlijk op ons fantastische team! Ook keken we vooruit. Naar 2020, 2025 én… naar onze volgende Boostdag. Een eerste (merkwaardige) hint werd onthuld. Zand, een schep en het woord ‘challenge’… Wat denk jij dat we gaan doen?

Voor nu wensen wij iedereen fijne feestdagen en een gezond 2020!

Team RoosRos.

Lees meer

'
Boostdag

Samen werken, samen innoveren, samen leren

RoosRos ter land, ter zee en in de lucht: BOOST-dag II 2019 zit er weer op! ‘We zijn letterlijk en figuurlijk ge-boost. Het was een inspirerende dag met elkaar,’ vertelt collega Jan Fix. ‘Spreker Paul Iske nam ons mee in de wereld van briljante mislukkingen met een fantastische lezing over de complexiteit van innovatie en ondernemen. Genoeg stof tot nadenken dus.’

Lees meer

'
RoosRos 66 jaar

RoosRos 66 Route 66

RoosRos bestaat 66 jaar; een goede reden voor een feestje. Vorige week hebben wij dit met onze collega’s en partners gevierd. In zwart-wit, op z’n Amerikaans. Leuke bijkomstigheid was de winst van de Innovation Award ZHZ 2019. Hierdoor smaakten de vega-burgers, duurzame hapjes en donuts nog lekkerder.

Lees meer

'
Powertrip

Powertrip Porto

Ontspanning, cultuur én uiteraard architectuur: de Porto Powertrip stond in het teken van díe drie dingen. Juni 2018 maakten we als bureau een inspirerende driedaagse trip naar Porto. De bruisende stad aan de Douro-rivier, met een fijne sfeer, vele prachtige bezienswaardigheden en culinaire verrassingen.

Lees meer

'
RR-Doet

RoosRos poetst en verft tijdens NLdoet

Ook in 2019 verruilden de medewerkers van RoosRos Architecten hun bureaustoel en computer in voor een verfkwast, een snoeischaar of een poetsdoek. Drie ‘eigen’ projecten waren dit jaar geselecteerd voor de jaarlijkse vrijwilligersactie NLdoet.

Lees meer

'
Powertrip

Powertrip Bazel

Cultuur, architectuur en natuur. Een paar van de ingrediënten voor een succesvolle powertrip die we juli 2019 met het hele kantoor maakten naar Bazel. Op de fiets door de wijnvelden, slapen in een tent, bezoek aan de campus van een van ‘s werelds bekendste interieurmerken: Vitra.

Lees meer

'
Boostdag

Boost yourself

In alle vroegte vertrokken we met 60 collega’s in een bus richting het Zuiden. Een schoolreis met kantoor, alleen dan zonder de snoepzak en de kleffe boterhammen in je tas, wel met geliefde usb aansluiting in de bus, waar massaal de telefoons in werden geplugd. Doel van de dag, het bezoeken van twee projecten die door ons zijn ontworpen. Daarnaast een lezing van landschapsarchitect Steven Delva. En als afsluiter bier en burgers.

Lees meer

'
Inspiratiesessie

Circulair en toekomstgericht denken en doen

65 jaar schetsen, ontwerpen, zoeken naar antwoorden op de vraag achter de vraag. Architectuur als ambacht. Een goed moment om tijdens deze gelegenheid stil te staan bij ‘Verleden, Heden, Toekomst’. Een inspiratiesessie, waarbij we niet alleen stilstaan bij het verleden en heden, maar ook met de blik op de toekomst.

Lees meer

'
Boostdag

RR-Academie Boostdag ’18

De eerste Boostdag is een feit. De RR-Academie heeft officieel haar vlucht genomen met deze dag die in het teken stond van inspiratie, teambuilding en plezier. Het projectbezoek, inspirerende workshops en diner op ‘top’-locatie bleken de ideale ingrediënten voor een succesvolle dag. Met elkaar in ontwikkeling blijven, dáár draait het om.

Lees meer

'
Aan het woord

Henri

Werken ‘bij’ RoosRos Architecten is ondertussen meer dan twee decennia een vast onderdeel van mijn dagelijks bestaan. Het is een geweldige mix:
Werken aan de voortdurende opbouw en positionering van het bureau; Werken voor inspirerende opdrachtgevers; Werken door relaties en mooie projecten te ontwikkelen; Werken met een ondertussen grote groep toffe collega’s. #Samenwerken.

En naast werk is er gelukkig af en toe ook nog vrije tijd ;-). Waarbij het zomaar voor kan komen dat je op een zaterdagmorgen pardoes midden in een ‘RoosRos project’ je inschrijfticket voor een wielerronde mag gaan ophalen. Dat zijn mooie momenten. Al het werken aan, voor, door, met en bij RoosRos heeft betekenis. Voegt waarde toe. Ik voel me ‘groots’, fiets 115 km en kom weer terug op dezelfde plek bij de Beroepscampus om de sfeer nóg een keer op te snuiven: “Goed gedaan, team RR. Tot maandag”.

Henri Zwerus | directeur architect

'

Noortje

Hoi, ik ben Noortje Bierkens en ik versterk sinds april 2021 het team van RoosRos als marketing- en communicatiemedewerker. Na het afronden van de HBO opleiding Communicatie was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Via een berichtje op LinkedIn ben ik bij RoosRos Architecten terecht gekomen. Tja, de kracht van social media valt niet te ontkennen 😉

RoosRos is voor mij het beste speelveld. De visie van RoosRos, de manier waarop het bedrijf te werk gaat en met zijn medewerkers omgaat, sluit nauw aan bij mijn eigen normen en waarden. Er wordt altijd hard gewerkt maar is ook ruimte voor plezier met collega’s. Het leukste aan mijn werk is de veelzijdigheid. Als marketing- en communicatiemedewerker ben je een belangrijke schakel tussen de organisatie en de buitenwereld en grensbewaarder van het imago van RoosRos Architecten.

'
Aan het woord

Lars

Hoi, ik ben Lars en sinds mei 2021 de nieuwe aanwinst bij de RoosRos familie. Afgelopen jaar heb ik mijn Master aan de TU Delft afgerond. Ik ben erg blij om mijn eerste stappen in het architecten vak bij RoosRos Architecten te zetten. Toch ben ik nog niet helemaal klaar met leren. De aankomende twee jaar volg ik de PEP, waarna ik mezelf officieel architect mag noemen. Ik ben ervan overtuigd dat architectuur de mogelijkheid heeft om een prettigere wereld te scheppen door kunst en techniek samen te brengen.

Naast mijn passie voor architectuur sport ik graag en kan je mij vooral in de klimhal vinden. Ik heb een brede interesse en ben enorm leergierig, dus kom gerust een keer langs om te discussiëren en te sparren.

'
Aan het woord

Manuel

Hi, my name is Manuel Magnaguagno, an Italian professional with a lot of experience at various organizations as an Architect. I believe in a social, innovative, realistic, and inspiring architecture, to create a smart and pleasant life.

I strongly believe that Architecture is central to the transition to a more resilient and resource-efficient built environment. The ambitions and visions of RoosRos regarding the sustainability approach and research to make healthy buildings appeals to me enormously. I just started at this office, but I am already working on interesting projects that I will be proud of. It feels good to be part of this enthusiastic team!

'
Aan het woord

Jurgen

Hoi, ik ben Jurgen en per 1 februari 2021 in dienst bij RoosRos als technisch ontwerper. Ambitie, plezier en verbondenheid; deze woorden omschrijven mijn ervaringen van de eerste weken binnen RoosRos. Wat dat betreft sluit de sfeer goed aan bij de visie, missie en strategie RR2025. Op technisch vlak kan, wil en ben ik mezelf aan het ontwikkelen; om zo ook daarin mijn bijdrage te kunnen leveren aan de visie RR2025.

Naast werk en studie probeer ik regelmatig te sporten/bewegen en wil ik het liefst de hele wereld zien. Verder ben ik altijd in voor een geintje, een goede kop koffie en een serieus gesprek. Wie weet tot snel!

'
Aan het woord

Sharon

Hoi ik ben Sharon, 22 jaar oud en sinds september 2020 kan ik mij een échte RoosRos’er noemen. Mijn eerste maandjes zitten er dus alweer op. Hoe dat bevalt? Heel goed!

Stiekem ben ik vanaf 2018 al bekend met het bedrijf. Ik liep er een halfjaar stage en deed er twee keer vakantiewerk. Heerlijk om nu eindelijk écht fulltime op de werkvloer aan de slag te zijn. Binnen RoosRos houd ik mij bezig met de RoosRos Academie en de tenders. Twee mooie uitdagingen waarin ik veel vrijheid krijg. Ik kijk er naar uit om het leren en de persoonlijke ontwikkeling bij RoosRos optimaal vorm te geven.

'
Aan het woord

Elmer

Architect it is! 🎓 Gefeliciteerd Elmer Pietersma met je officiële architectentitel. In september 2020 heeft hij als tweede van onze ‘beppers’ zijn beroepservaringsperiode van 2 jaar bij PEP Professional Experience Programma afgerond.

Elmer: “Officieel architect! Veel dank aan collega Mark Boschman voor de begeleiding de afgelopen periode en aan RoosRos Architecten voor alle ontwikkelkansen. Dank ook aan de PEP voor het organiseren van de verschillende interessante workshops en lezingen en het samenbrengen van een netwerk aan jonge architecten. Ik kijk terug op een geweldige periode waarin ik aan veel verschillende projecten heb mogen werken en kijk er naar uit om dit werk nu officieel als architect door te zetten!”

'
Aan het woord

Arianne

Ik heb het geluk gehad om vanaf september 2017 mezelf collega te mogen noemen bij RoosRos Architecten. Werken op het secretariaat met een hecht IO team, het dagelijkse contact met fijne collega’s en gasten,  het ontzorgen op diverse vlakken maakt mijn baan toch wel de leukste.

Maar ook de vele gezamenlijke uitjes, boost dagen en powertrips zorgen er voor dat de onderlinge band sterker wordt omdat je elkaar op die manier ook persoonlijk wat beter leert kennen. Met als gevolg dat we al veel hebben gelachen maar ook mooie gespreken hebben gevoerd. Dit alles bij elkaar zorgt er voor dat ik iedere dag weer met een glimlach naar mijn werk ga.

'
Aan het woord

Henk

Hoi, ik ben Henk Westra, al ruim 17 jaar als BIM modelleur werkzaam bij RoosRos. Hoe mijn werkdag eruit ziet? Na een espresso en een ontbijtje verplaats ik me naar mijn kantoorthuis en start ik mijn werkdag. Ik check mijn mail op urgente vragen en begin met de taken van de dag. Momenteel zijn we druk bezig met het opzetten en uitwerken van de principedetaillering van woningbouwproject Spuifront in Oud-Beijerland. Na een lunch en een korte wandeling neem ik deel aan een digitale IO (intern overleg) voor verdere afstemming van het project. Fijn om toch even contact te hebben met collega’s. Waar ik energie van krijg in mijn werk? Het bij elkaar laten komen van alle aspecten uit het ontwerp van de architect. Ook is het iedere keer weer interessant om de vindingrijkheid en nauwkeurigheid van het projectteam te zien. Belangrijk in deze veranderende branche waarin de ontwikkelingen rondom BIM elkaar steeds sneller opvolgen.

'
Aan het woord

Vera

Gezond en toekomstgericht; dat klonk altijd al als muziek in mijn oren! Sinds 2018 mag ik aan gezonde en toekomstgerichte RoosRos ontwerpen werken in een dynamisch teamverband. Van renovatieprojecten waarin bouwafval een tweede leven krijgt tot aan nieuwbouw projecten met flexibiliteit en losmaakbaarheid als uitgangspunt. Kortom vooruitstrevende ambities wat gelukkig steeds meer zichtbaar wordt in meerdere branches, we hebben immers maar één wereld.

RoosRos denkt niet alleen aan de ontwikkeling in de architectuur maar ook aan persoonlijke ontwikkeling van elk individu. Sinds ik werkzaam ben bij RoosRos, ben ik direct gestart met de tweejarige beroepservaring periode. Een geïntegreerd programma voor het behalen van de architecten titel. Inmiddels ben ik over de helft en heb ik mezelf mogen ontwikkelen met leerzame maar vooral toekomstgerichte en vooruitstrevende projecten. Échte RoosRos projecten!

'
Aan het woord

Mathijs

Al sinds 2009 ben ik onderdeel van de RoosRos-familie. Begonnen als stagiair tijdens mijn studie architectuur aan de TU Delft en na mijn afstuderen in 2013 in vaste dienst getreden. RoosRos is in de afgelopen jaren aardig gegroeid, maar het familiegevoel is gelukkig altijd gebleven.

De ambitie van dit bureau met betrekking tot duurzaamheid spreekt mij enorm aan en de zoektocht naar het maken van gezonde gebouwen vind ik interessant. RoosRos geeft jonge ontwerpers veel kansen om door te ontwikkelen. Ik ben blij met de kansen die ik heb gekregen om als jonge architect gebouwen te kunnen ontwerpen waar ik heel trots op ben.

'
Aan het woord

Michiel

Hey! Ik ben Michiel Verstraten en ik ben sinds december 2020 gestart als projectmanager binnen het RoosRos team. Dertien jaar geleden ben ik afgestudeerd als bouwkundig ingenieur en ik ben destijds mijn loopbaan gestart bij een architectenbureau.In eerste instantie als technisch tekenaar maar al vrij snel heb ik mijn carrière voortgezet als assistent ontwerper. Enkele jaren geleden heb ik een opleiding tot projectmanager afgerond. Het technische aspect van de bouwkunde en het zorgen dat de visie van een ontwerp gerealiseerd wordt zit in mijn dna. De kennis en kunde die ik de afgelopen jaren heb opgebouwd ga ik nu inzetten binnen RoosRos.

Je mag mij ’s nachts wakker maken voor grootse uitdagingen en avonturen!

Ps. Er zijn nog meer vacatures!

'
Aan het woord

Anneloes

Ik ben 29 en ik heb mijn master Architectuur aan de TU in Delft met hart en ziel afgerond. Mijn afstudeerproject vond ik een extra leuk avontuur, omdat ik mijn liefde voor de natuur, duurzame architectuur én boardsporten heb kunnen combineren in één integraal ontwerpvoorstel.

Ik bewonder RoosRos Architecten om hun liefde voor maatschappelijk ondernemen en het zorgvuldig integreren van innovatieve concepten bij het creëren van betekenisvolle architectuur. Dit beeld werd al snel bevestigd en mijn eerste dagen hier voelde al heel snel vertrouwd. Ik ben erg blij dat ik sinds oktober 2019 deel uit mag maken van dit super team!

'
Aan het woord

Christiaan

“Even voorstellen: mijn naam is Christiaan de Wit. Sinds 2012 ben ik werkzaam bij RoosRos. Momenteel ben ik technisch ontwerper en BIM-coördinator. Mijn rol ligt bij het bouwtechnisch uitwerken van de projecten en door middel van BIM zorgen we dat het ontwerp maakbaar is. Daarnaast ben ik via de RoosRos Academie bezig met mijn Associate Degree Integraal Bouwmanagement aan de Hogeschool Rotterdam.

Voor deze opleiding moet ik een onderzoek uitzetten. Ik heb gekozen voor een onderzoek naar de ‘Layers of Brand’ wat te maken heeft met losmaakbaarheid, waar we bij RoosRos veel aandacht aan besteden. Tijdens mijn onderzoek kijk ik naar waar zo’n Layer uit bestaat en hoe we die Layers kunnen visualiseren. Ik verwacht dat ik mijn onderzoeksresultaten kan gaan uitrollen over meerdere projecten en dat mijn onderzoek kan bijdragen aan de eerste stappen richting het circulair bouwen wat per 2050 verplicht zal zijn.

'
Aan het woord

Matthijs

Al 11,5 jaar ben ik werkzaam bij RoosRos. En met veel plezier! Projecten van klein tot groot, van eenvoudig tot ingewikkeld hebben de revue al gepasseerd. Van plannen naar realiteit. Dat blijft elke keer weer een feestje! RoosRos is een ambitieus familiebedrijf dat ruim 65 jaar geleden is opgericht. Vooral het feit dat veel werknemers hier al voor langere tijd werkzaam zijn maakt RoosRos tot een soort ‘familie’. Eigen initiatief, persoonlijke ontwikkeling, diversiteit en plezier in het werk staat centraal!

Van planningen maken en een team aansturen tot vergaderingen en financiën. Als projectmanager ben je een spin in het web. Het mooie aan mijn werk vind ik de eigen zelfstandigheid maar ook het directe contact met de eindgebruiker en het opbouwen van een relatie met de samenwerkingspartners. Het is echt mensen werk!

'
Aan het woord

Sander

Inspireren, motiveren en stimuleren. Ik vind het prachtig om leiding te mogen geven aan dit fantastisch team met professionals. Collega’s die met passie en plezier werken aan mooie projecten – sommigen met jarenlange werkervaring en sommigen nog aan de studie. En dat binnen een professioneel bureau met een rijke historie van meer dan vijfenzestig jaar.
Verhalen bedenken, verhalen vertellen. De koers van RoosRos bepalen en bewaken. Met elkaar. Vanuit het perspectief van Rentmeesterschap werken aan een toekomstgerichte visie RoosRos2025. Aantoonbaar gezond en losmaakbaar bouwen. Zowel intern als extern. In ons atelier bij de ontwikkeling van nieuwe concepten en projecten, maar ook op symposia en bij externe lezingen.
Less but more. Het gaat om de essentie. Zeker in de architectuur! Zoeken naar de kern. Puur! Gezond en toekomstgericht. Maar natuurlijk ook gewoon mooi en diep in m’n hart heel strak en minimalistisch. ‘Less but more’.

'
Aan het woord

Michiel

Wat vind jij belangrijk in je werkomgeving?

Mijn stageperiode bij RoosRos is ten einde. Wat een geweldige groep mensen die samen hun best doen om gezond en toekomstgericht te bouwen. Deze maanden hard werken gingen hand in hand met *een potje tafelvoetbal*, *op de fiets naar het werk* en *een ijsje op een warme dag*. De juiste omgeving en mensen zijn cruciaal om te lekker te kunnen werken, leren en jezelf te ontwikkelen.

Bedankt RoosRos voor deze prachtige ervaring!

'
Aan het woord

Sjoerd

Het is elke keer weer een toffe ervaring om als projectmanager vanaf het begin tot het eind betrokken te zijn bij een project. Je begint bij een wens en ontwikkelt die samen met het projectteam tot het beoogde eindresultaat.

Het leukste aan deze functie vind ik de diversiteit. Niet alleen de diversiteit van de projecten van RoosRos, maar ook de afwisseling in de werkzaamheden. Het ene moment brainstorm ik mee op kantoor en het andere moment sta ik met mijn bouwhelm op de bouw. Geen dag is hetzelfde! Ook het menselijke aspect maakt mij iedere dag weer blij. Samenwerken met de opdrachtgever, diverse adviseurs en de aannemer. RoosRos maakt verbinding!

'
Aan het woord

Jaco

Hoi, mijn naam is Jaco Hofland en ik versterk sinds 2016 het RoosRos team als technisch ontwerper. RoosRos is voor mij zeker ‘het beste speelveld’. Als ik denk aan een speelveld dan denk ik aan het feit dat het niet erg is als je een keertje buiten de lijnen loopt. Het is in mijn optiek altijd goed om nieuwe dingen te ontdekken en die liggen niet altijd binnen de lijnen. Verder heb je in een speelveld ook te maken met medespelers. Iedereen heeft een eigen persoonlijkheid en een eigen karakter, maar iedereen werkt hier wel met hetzelfde doel namelijk: Respectvol Rentmeesterschap.
Dat we ondanks al onze verschillende eigenschappen allemaal werken aan hetzelfde doel maakt RoosRos tot het beste speelveld. Als je alle sterktes en zwaktes van iedereen bij elkaar optelt maakt het ons als team zijnde veel sterker. Het voelt fijn om onderdeel van dit team te zijn!
'
Aan het woord

Nikki

Ik werk sinds 2019 bij RoosRos; mijn eerste echte baan na mijn afstuderen.

Als beginner in het vak van architectuur biedt RoosRos mij de kans om de beroepservaringsperiode te doorlopen, met als einddoel het verkrijgen van mijn titel als’ Architect’. RoosRos is daarvoor de perfecte plek, aangezien ik al aan tal van verschillende projecten heb gewerkt, van school tot opslagloods tot brandweerkazerne. Dit geeft voor mij de veelzijdigheid, het enthousiasme en de ambitie binnen het bureau weer. Deze kenmerken zijn ook terug te zien in de visie voor de komende jaren, waar een hoge ambitie op het gebied van duurzaamheid en gezondheid centraal staat. Een visie waar ik me heel goed in kan vinden en waar we niet meer met zijn allen omheen kunnen; een hele spannende toekomst!

'
Aan het woord

Maurien

Hoi! Ik ben Maurien en ik ben sinds 2017 werkzaam als technisch ontwerper bij RoosRos Architecten. RoosRos voelt voor mij als een jas die heerlijk zit. Door de grote verscheidenheid aan projecten ontstaan er vanzelf kansen om je snel en breed te ontwikkelen binnen een super tof team!

Ik verdwaal niet, ik ontdek nieuwe routes. Dat is het motto waarmee ik mij voorstel op de website. Het ontdekken van methoden om anders te denken en anders te doen vind ik uitdagend. Juist in een sterk veranderende (bouw) wereld is het ontzettend belangrijk om flexibel en innovatief te zijn. Bij RoosRos is deze manier van werken ingebakken in het DNA van de organisatie. En natuurlijk bewandelen we wel eens een doodlopende weg, maar door daar van te leren worden we elke dag weer een beetje beter.

'
Aan het woord

Roel

Toen ik nog in Delft studeerde heb ik een half jaar stage gelopen bij RoosRos. Dat beviel zo goed dat ik hier na mijn afstuderen in 2017 , 2,5 jaar geleden, ben komen werken. Het bureau spreekt mij aan omdat we meer dan het ontwerpen van mooie gebouwen alleen: duurzaam bouwen en co-creatie met gebruikers staan hier hoog in het vaandel. Maar het is hier ook gewoon een gezellige boel, zo zijn we afgelopen zomer met z’n allen naar Bazel geweest! Èn ik heb januari dit jaar mijn officiële titel als ‘Architect’ in ontvangst mogen nemen!

Ik heb al aan veel verschillende projecten gewerkt, van een uitbreiding van een woning tot een prijsvraag voor een stadion. Mijn werk bestaat uit ontwerpen, modelleren, het maken van presentaties en het voeren van gesprekken met adviseurs, opdrachtgevers en gebruikers. En tussendoor is er af en toe natuurlijk tijd voor een potje tafelvoetbal…

'
Aan het woord

Harwin

Sinds 2015 werk ik met plezier bij RoosRos. In die jaren heb ik RoosRos leren kennen als een vooruitstrevend bureau, met oog voor de volgende generatie. Enerzijds in het opleiden van de nieuwe generatie. Anderzijds in de aandacht voor duurzaamheid.

Het mooiste aan mijn werk als bouwkundige vind ik de combinatie van techniek en architectuur. In nauw overleg met de architect werk ik aan een praktische vertaling van het schetsontwerp. We zorgen voor een heldere gebouwstructuur, goede technische detaillering en de afstemming met adviseurs. De zoektocht naar de fraaiste oplossing zonder de maakbaarheid uit het oog te verliezen, daar krijg ik energie van.

 

'
Webinar MBS Groep

De opgave van het grote bouwtekort

Tijdens een door MBS Groep georganiseerd webinar op 14 september 2021 hebben Jan van der Doelen van ING banking en Sander Ros van RoosRos Architecten gesproken over dit heel actuele en maatschappelijk urgente thema. We moeten de woningbouwproductie versnellen! Sander heeft in zijn inbreng gepleit om naast de nodige versnelling en lego-isering van de bouw de kwaliteit van de woningen niet uit het oog te verliezen. Er is veel aandacht en liefde nodig om een hoogwaardige woonkwaliteit te borgen. Daarnaast is het een must om de nieuwe woningen zodanig te ontwerpen dat ze in de toekomst eenvoudig aanpasbaar zijn aan nieuwe functies. Benieuwd naar de webinar? Bekijk hier de aflevering.

'
Online masterclass

Circulair Vastgoed

Wat is de betekenis van de transitie naar een circulaire (bouw)economie voor maatschappelijk vastgoed? Wat zijn trends in circulair bouwen en ontwerpen? Kun je circulariteit waarderen en financieren? Deze vragen stonden centraal tijdens de tweedaagse online masterclass Circulair Vastgoed van IVVD waar naast RoosRos ook Alba Concepts, W/E-adviseurs en de Alliantie spraken. Sander Ros heeft een verhaal gehouden over de toekomstige rol van de architect met een focus op circulariteit; wellicht wordt de architect wel een archi-o-loog.
Dat bouwen met afval kan is aangetoond met de casus De Boezemvriend. Daarnaast is met de zaal digitaal nagedacht over losmaakbaar bouwen aan de hand van het losmaakbare ontwerp voor Weener XL. Gelaagd bouwen en rekening houden met de levenscyclus van de verschillende gebouw componenten is een must! Met behulp van slim ontworpen houten elementen is een demontabele en herbruikbare gebouwstructuur ontworpen.

'
Inspiratie team VIRTU/e

Internationale Solar Decathlon

RoosRos werkt samen met het team VIRTU/e aan een internationaal project. Het studententeam van de Technische Universiteit in Eindhoven bestaat uit 25 personen en neemt deel aan de Solar Decathlon Europe 2021, internationale wedstrijd die universiteitsteams uitdaagt om zeer efficiënte en innovatieve huizen te ontwerpen en te bouwen die worden aangedreven door hernieuwbare energie.

Woensdag 10 oktober kregen alle collega’s van RoosRos een online presentatie van het studententeam. Het concept van team VIRTUe is opgebouwd rond drie hoofdconcepten: duurzame levensstijl, demografische diversiteit en stedelijke intensivering. Team VIRTUe wil zo duurzaam leven betaalbaar maken voor een breed scala aan mensen. RoosRos architecten zal dit team van de TU Eindhoven begeleiden.

'
Award

IKC Magenta wint Publieksprijs 2020

Het Integraal Kindcentrum Magenta in Delden is bekroond met de publieksprijs van de Duurzaam Bouwen Awards 2020. De prijzen werden 6 februari uitgereikt tijdens het Duurzaam Bouwen congres in Assen. Wij zijn ontzettend trots!

‘De opgave en de uitvraag is anders dan anders. Het is een heel ambitieus en inspirerend voorbeeld voor het maatschappelijk vastgoed in Nederland’, aldus de jury.

Lees meer

'
Award

RoosRos wint Innovation Award

23 mei 2019 was de uitreiking van de Innovation Award ZHZ 2019. Deze zesde editie vond plaats op het terrein van hotel ARA in de Drechtsteden. In de tuin met podia, ruim 250 gasten, livemuziek, diverse prijzen voor leerlingen en studenten en wervelende presentaties van de genomineerden werd als laatste de winnaar bekend gemaakt van de grootste prijs van de avond, de Innovation Award ZHZ 2019. Wij hebben met onze inzending Architect 2.0 gewonnen!

Lees meer

'
TU Delft

Future Makers Day TU Delft

Ook RoosRos was te gast tijdens de Future Makers Day aan de TU Delft. Naar aanleiding van het 125-jarig bestaan van Het ‘Delftsch Bouwkundig Studenten Gezelschap’ Stylos worden er dit jaar diverse evenementen en workshops georganiseerd, waaronder de Future Makers Day.

Lees meer

'
Lezing

Symposium IX Blauwzaam

Er komen 4 nieuwe richtingen in de architectuur: de Archinaut, Arch-IT, Arch-i-energy en Archi-o-loog nemen onze wereld over. Dat lichtte Sander toe in zijn presentatie met als titel ‘Healty & Futureproof’ bij het BlauwZame Sympoium IX.

‘Within the next 50 years architects are no longer needed.’
‘From this moment on, it’s mandatory to build circular. In the future we can only harvest our building materials from what we build today’
‘In 50 years time the world is at our disposal and comes to us, in stead of us going to the world’
‘It is five past twelve… we can only save the world by planting many trees. Building green is a must!’

'
Geschiedenis

2018

Licht, lucht en ruimte. Dat waren de thema’s van de verbouwing van het kantoor in 2017. In een open kantoorlandschap werken circa 65 architecten en ontwerpers, maar ook projectleiders en de interne organisatie aan architectuur!

'
Geschiedenis

1972

In 1953 heeft Cees Roos het architectenbureau opgestart. Toen Mart Ros in 1972 in Nieuw-Beijerland kwam werken was het bureau van Roos gevestigd aan de ‘s-Gravenweg. Het pand bestond uit een hoekwoning met een onderliggende kelder. De begane grond en de kelder waren ingericht als kantoorruimte terwijl Mart en Corrie Ros op de bovenverdieping gingen wonen.

'
Geschiedenis

1981

Aan het begin van de jaren tachtig werd besloten een oude vlasschuur aan te kopen aan het Marktveld, eveneens in Nieuw-Beijerland. De schuur had een grote historische waarde. Onder andere omdat dit één van de laatste overgebleven schuren in het dorp was en vanwege het feit dat in deze schuur, aan het einde van de negentiende eeuw, kerkdiensten werden gehouden door de Afgescheidenen. Ooit stonden er maar liefst twintig van dergelijke schuren in Nieuw-Beijerland, anno 1980 nog maar twee. De schuur werd aangetroffen in een bijzonder deplorabele toestand en stond op de nominatie om te worden gesloopt. Mart Ros wist door deze aankoop een markant gebouw te behouden voor het dorp en daar tevens een nieuwe functie aan te geven. Een werkwijze die hij in de toekomst nog vaker met succes zou toepassen.

'
Geschiedenis

1992

Na een grondige renovatie werd de vlasschuur in 1981 feestelijk in gebruik genomen als nieuw kantoor voor het Architektenburo C.J. Roos en M.A. Ros. In de volksmond kreeg het nieuwe pand als snel de naam ‘de zwarte schuur’. Hoewel Roos wel enige twijfels had bij deze grote stap voorwaarts,bleek de zwarte schuur al snel te klein. In 1992 kwam het pand in de Middelstraat, direct naast het kantoor, te koop. Er werd besloten om dit huis te kopen en bij het kantoor te trekken.

'
Geschiedenis

2001

In 2001 werd bekend gemaakt dat de opslagruimte van Van Oordt Portieverpakkingen aan de Laurens Janszoon Costerstraat 2 was aangekocht om er een architectenwerkplaats van te maken. In korte tijd werd een onooglijke opslagruimte voor suikerzakjes getransformeerd tot een kantoor met een hoogwaardige uitstraling. De voorgevel werd helemaal opengewerkt en voorzien van een glazen pui. De bestaande hefdeuren werden vervangen door nieuwe transparante hefdeuren en de gele gevelbeplating werd zwart gespoten. Binnen werden de stellingen, waar eerst de suikerzakjes lagen, zodanig opgesteld dat er een tweetal riante kantoortuinen werden gerealiseerd. Een derde generatie krijgt de leiding over het bureau dat inmiddels is uitgegroeid tot ca.35 medewerkers.

'
Geschiedenis

2003

Eind november 2003 vond de verhuizing plaats van Nieuw-Beijerland naar Oud-Beijerland. Van oud naar nieuw. Met enige weemoed werd de oude zwarte schuur achtergelaten. De teerlucht gemengd met papier werd zeker gemist. Op 3 februari 2004 werd het gebouw geopend. Al tijdens het open huis bleek uit de reacties dat de transformatie van suikerzakjesloods tot architectenfabriek was geslaagd. Dat bewees ook de eervolle vermelding voor de Ruimtelijke Kwaliteitsprijs in 2004. Citaat uit het juryrapport: “De jury acht dit project een uitzonderlijk goed voorbeeld van hergebruik. Ook wordt hiermee mogelijkerwijs een aanzet gegeven tot opwaardering van het verder weinig aantrekkelijke deel van het bedrijventerrein.” De directie wordt gevormd door Anja Nobel, Jaap Orgers, Sander Ros en Henri Zwerus. In 2019 is Bertold van Burg tot de directie toegetreden.

'
Geschiedenis

2007

Onverwacht kwam er in 2006 een nieuwe locatie bij. Een jaar eerder was het team van Roos en Ros versterkt met de komst van Michel de Koeijer. Een jaar later besloot deze ambitieuze architect voor zichzelf te beginnen. Mart Ros zag direct kansen liggen. Samen besloten ze een etage te huren in de Goese watertoren. De toren uit 1912 is een rijksmonument en bestaat uit een grote watertank op stalen poten. In de watertank zijn een aantal verdiepingen te vinden, waarin diverse bedrijven hun intrek hebben genomen. Vanuit
de toren kunnen de werknemers bij goed weer helemaal naar Antwerpen kijken.

Vacatures

Alleen Nederlandstalige reacties worden in behandeling genomen. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst. Solliciteren

(Junior) BIM-modelleur

Ga jij de uitdaging aan?

Projectmanager

Bewaak jij moeiteloos de belangen van alle partijen?

Open sollicitatie

Wij bieden uitdagende projecten, een toffe groep collega’s in een organisatie met weinig hiërarchie. Zin om hier deel van uit te maken?

Solliciteren
Aan het woord Team Vacatures