hero

Houtbouw

/08 February 2022

Als lerende en toekomstgerichte organisatie vinden wij het essentieel dat onze medewerkers zich ontwikkelen. Daarom steken wij hier veel tijd en energie in. De RoosRos Academie biedt ruimte voor cursussen en opleidingen, zowel intern als extern.  

Naast de vaste opleidingen die RoosRos iedere medewerker aanbiedt, is er ook gelegenheid voor individueel maatwerk. Medewerkers kunnen ieder jaar verschillende cursussen volgen, passend bij hun persoonlijke interesses. Via de nieuwsbrief van de RoosRos Academie ontvangen alle medewerkers ter inspiratie een overzicht van aangeboden cursussen. Daarnaast stuurt Sharon, verantwoordelijke voor de RoosRos Academie, informatie over verschillende trainingen en opleidingen naar de verschillende collega’s. Zo kwam collega Auke bij de cursus ‘Kansen in de Houtbouw’ en bezocht hij de Houtdag 2021.

Bouwen met hout sluit aan op de visie van RoosRos: Gezond en Toekomstgericht. Houtbouw is hernieuwbaar, duurzaam en circulair. Daarnaast is er voldoende aanbod in duurzaam beheerde bossen om aan de vraag vanuit de bouw te voldoen.

Auke vertelt over zijn motivatie om deze cursussen te volgen: “Ik heb interesse in architectonisch detailleren. Hoe gebruik je materialen en materiaalcombinaties ter ondersteuning van de architectuur? En hoe pas je daarbij een materiaal bouwtechnisch optimaal toe? Dit uiteraard vanuit een duurzaamheidsvisie. Vanuit deze interesse ben ik bij ‘Houtbouw’ uitgekomen. Hout is een bewezen duurzaam materiaal. Houten gebouwen staan er al honderden jaren. Door hedendaagse technische ontwikkelingen zijn er nu nog meer mogelijkheden in houtbouw dan in het verleden. Daar wilde ik graag meer van weten omdat dat voor mij, voor RoosRos en ook voor onze opdrachtgevers nuttigan zijn.”

Auke maakt graag gebruik van het aanbod om vanuit de RoosRos Academie cursussen te volgen: “Het is een investering in mijzelf, en in de organisatie. Door te blijven leren en kennis te delen komen we samen verder. Met als motto; Houdt moed, hout moet.”