hero

Thijs aan het woord

Nieuws/09 March 2022

Thijs loopt al een tijdje rond bij RoosRos. Eerst als stagiair Architectonisch Ontwerper en sinds januari dit jaar als Architectonisch Ontwerper. Hoog tijd om hem een paar vragen te stellen over zijn stage ervaringen.

 

Wat waren je werkzaamheden als stagiair bij RoosRos?
“In de eerste weken als stagiair heb ik aan veel verschillende projecten mee mogen werken. Dit waren toen nog geen hele grote taken, maar dat zorgde er wel voor dat ik in een korte tijd heel veel verschillende dingen leerde en met veel verschillende collega’s kon samenwerken.

Na een paar weken ben ik in een ontwerpteam gestart met een tender, waar ik uiteindelijk meer dan drie maanden bijna fulltime aan heb mogen meewerken. Hierdoor maakte ik het hele proces van zo’n ontwerp mee, vanaf het interpreteren van het PvE tot aan het presentabel maken van bouwkundige tekeningen. Omdat ik bijna fulltime aan het project zat, kreeg ik hiernaast heel veel verantwoordelijkheid in het ontwerp, het uitwerken van het digitale model en de communicatie met de externe partners.”

Wat heb je geleerd in je stage?
“Ik heb veel geleerd op het gebied van proces en planning van een project. Verder heb ik veel ervaring opgedaan in alle verschillende software, waar ik komend jaar dankbaar gebruik van ga maken.”

Hoe heb je de (werk)sfeer binnen RoosRos ervaren?
“Heel goed! De sfeer en samenwerking met alle collega’s is heel fijn. Ik heb me als stagiair direct echt onderdeel van het team gevoeld! Vanaf het eerste moment wordt iedereen, ongeacht functie, betrokken in de projecten en de visie van het bureau, wat voor een hoop vertrouwen en een gevoel van erkenning zorgt! Doelen die je binnen je stage wilt bereiken of voorkeuren wat betreft werkzaamheden worden daarnaast heel serieus genomen, waardoor ik me nooit beperkt heb gevoeld.”

 

Ook afstuderen bij RoosRos? We bespreken graag met jou de mogelijkheden!