hero

RoosRos Doet

Nieuws/14 March 2022

Na twee jaar zonder een NL Doet-actie vanwege Corona, stak RoosRos dit jaar weer de handen uit de mouwen. Samen met Natuurmonumenten gingen we aan de slag in het natuurgebied de Tiendgorzen, nabij Nieuwendijk.

Natuurmonumenten
Natuurmonumenten geeft planten en dieren een groter en beter leefgebied, ook in de Hoeksche Waard. Soms is het hierbij van belang om de natuur een handje te helpen, zoals in de Tiendgorzen. Chantal van Burg, Boswachter Communicatie en Beleven bij Natuurmonumenten legt uit: “De natuur laten we in veel gevallen zelf haar gang gaan, maar bij kleinere gebieden zoals bij de Tiendgorzen, moeten we soms de natuur een handje helpen. Voor bos is in dit kleine, waterrijke natuurgebied geen plaatst. Daarom grijpen we in en halen we jaarlijks alle jongen wilgen opslag eruit. Hoe we dat doen? In veel gevallen gewoon met de eigen handen! Op die manier kunnen we de biodiversiteit van het natuurgebied waarborgen.”

Handen uit de mouwen
En die handen kwamen vrijdag 11 maart bij de NL Doet-actie uit de mouwen van RoosRos. Gezamenlijk zijn de jonge wilgen uit de grond getrokken en heeft een deel van de RoosRos’ers het afval, wat in het natuurgebied lag, opgeruimd. Zo hebben we als bureau een steentje kunnen bijdragen aan de natuur bij ons om de hoek.

Oekraïne
Naast bovenstaand project heeft ons team spullen ingezameld die inmiddels op transport zijn naar Oekraïne.