hero

Ronald aan het woord

Nieuws/13 April 2022

De architectentitel is een wettelijk beschermde titel. Wie voor de titel van architect in aanmerking wil komen, moet sinds 2015 ook beroepservaring opdoen op grond van de Wet op de architectentitel. Collega Ronald van der Meer is na zijn afstuderen aan de TU Delft fulltime bij RoosRos komen werken en gestart met het geïntegreerde beroepservaringsperiode (BEP) aangeboden door PEPNL. Nu hij de BEP bijna afrondt blikt hij terug op de afgelopen periode.

“Voor het doorlopen van dit geïntegreerde programma is het belangrijk om volledig mee te draaien binnen het bureau, zodat je het vak van A-Z leert kennen. RoosRos stelt zich daar voor open en moedigt persoonlijke ontwikkeling aan. De open cultuur en vrijheid die jonge ontwerpers krijgen vind ik een van de mooiste dingen aan dit bureau. Je krijgt hier echt de ruimte en kans om jouw persoonlijke leerdoelen en ambities vorm te geven en daarin te ontwikkelen.

Tijdens deze ervaringsperiode werk je, onder begeleiding van een mentor, aan competenties waar je als architect tijdens je carrière mee te maken krijgt. Eens per maand komen alle BEP-deelnemers tijdens moduledagen bij elkaar, waarbij voorbeeldcasussen worden besproken en onderlinge ervaringen worden uitgewisseld. Daarin valt het ook op hoe fijn het is om bij RoosRos deze tijd te doorlopen. Er is een vanzelfsprekendheid om aan alle competenties te kunnen werken. Van het maken van een offerte tot het zelfstandig werken aan projecten en presenteren ervan.

Als ik terugkijk naar de achterliggende periode zie ik dat ik grote stappen heb gezet, waar de uitgebreide competentielijst van PEP een basis vormt. Waardevoller voor mij is die open en lerende organisatiestructuur van RoosRos waarbinnen ik de kans en het vertrouwen krijg om aan mijn ambities te werken. Ik kijk uit naar de toekomst en ga die met veel plezier en passie tegemoet, nu als ontwerper en straks als architect!”