hero

Martine aan het woord

Nieuws/22 February 2022

Martine kwam in november 2021 het RoosRos team versterken als vierde jaar MBO-Bouwkunde studente. Als afsluiting van haar studie loopt Martine twee keer 15 weken stage. In februari zit haar stageperiode als technisch ontwerper erop en gaat haar tweede afstudeerstage van start. Graag vertelt ze over haar ervaringen bij RoosRos.

Hoe ben je bij RoosRos terechtgekomen?
“Twee jaar geleden ben ik mijn zoektocht naar een afstudeerstage begonnen. Toen wist ik al dat ik één van de twee stages bij een architectenbureau wilde volgen. Het liefst een bureau wat binding heeft met Zuid-Holland en Zeeland. Zo kwam ik al snel uit bij RoosRos Architecten. Via social media ben ik RoosRos gaan volgen, waardoor ik meer begon te leren over de werkwijze en visie. Bouwen voor en aan een gezonde toekomst is wat past bij mij. Ik denk dat respectvol rentmeesterschap essentieel is om gezond en toekomstgericht te kunnen bouwen.”

Aan welke projecten heb je meegewerkt?
“Als stagiaire technisch ontwerper heb ik meegewerkt aan het maken van plattegrond- en detailtekeningen voor twee Integraal Kind Centra. Ik vind het heel gaaf dat je meewerkt aan een project waar straks kinderen de kans krijgen zich te ontwikkelen en te ontspannen.”

“Stagelopen bij RoosRos? Ik zou tegen iedereen willen zeggen doen!”

Hoe heb je de (werk)sfeer binnen RoosRos ervaren?
“Vanaf het moment dat je het kantoor binnenstapt voel je je enorm welkom. Als stagiaire hoor je meteen bij de RoosRos familie en voel je je snel thuis door de gezellige sfeer. Je wordt naast de projecten ook meteen betrokken bij de bureauactiviteiten, waardoor je je meteen onderdeel voelt van het team.”

“Nog een reden waarom ik voor RoosRos heb gekozen is de flexibiliteit binnen het bureau. In mijn pauze ben ik vaak een rondje gaan hardlopen. Het kantoor beschikt over een douche, dus dat was ideaal. Zo kun je met frisse energie en een leeg hoofd beginnen aan de tweede helft van je dag. Daarnaast is er de mogelijkheid om een aantal dagen per week thuis te werken. De vrijheid en het vertrouwen dat je binnen RoosRos krijgt om thuis aan projecten te werken vind ik heel gaaf!”