De wereld na Corona

In 2020 zijn we in het RoosRos Lab gestart met het ontwikkelen van een duurzame toekomstvisie.

De huidige situatie binnen de beperkende maatregelen is niet blijvend. Hoe kwetsbaar we ook zijn, de mens is veerkrachtig, toekomstgericht en als het is toegestaan zijn we altijd in beweging. Zo ook RoosRos architecten. Continu denken wij na over wat de toekomst ons brengt en wat wij de toekomst kunnen bieden. Maar dat doe je niet alleen, daarom nodigden wij half april dit jaar twaalf externen binnen en buiten ons vakgebied uit voor een digitale brainstorm met een aantal RoosRos collega’s om gezamenlijk een blik te werpen op de toekomst.

Hoe kijken wij straks terug op deze crisis en hoe ziet onze wereld eruit na Corona? Wij deden dit op drie schaalniveaus: 1. de wereld, 2. de stad en 3. ons vakgebied. Wij hebben een vertaling gemaakt van het gedachtegoed over de toekomst van alle betrokkenen van de digitale brainstorm. Het beeld wat hierboven geschetst wordt is hier het resultaat van. Lees hier meer over deze toekomstvisie.

Klimaatadaptief bouwen

 

Een aantal maatschappelijk relevante thema’s van de toekomst wordt multidisciplinair met collega’s en externe partijen verkend en onderzocht. Het onderzoek gaat over een reële opgave in Rotterdam. “Het is drijvend, het is klimaat-adaptief, het is neutraal, het is een gesloten systeem, het huisvest een internationale organisatie, het is wenselijk en realistisch, het is nodig.”

Meedenken over ‘een microklimaat in ons microklimaat’? Neem vooral contact met ons op.

  • Architect van de Toekomst
  • Onderzoek & Ontwikkeling
  • De wereld na Corona
  • Contact

    Verder praten over onze missie en visie? We gaan graag met u in gesprek. Neem contact met ons op.

    Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden