De wereld na Corona

In 2020 zijn we in het RoosRos Lab gestart met het ontwikkelen van een duurzame toekomstvisie.

Geen kantoren meer

De huidige situatie binnen de beperkende maatregelen is niet blijvend. Hoe kwetsbaar we ook zijn, de mens is veerkrachtig, toekomstgericht en als het is toegestaan zijn we altijd in beweging. Zo ook RoosRos architecten. Continu denken wij na over wat de toekomst ons brengt en wat wij de toekomst kunnen bieden. Maar dat doe je niet alleen, daarom nodigden wij half april dit jaar twaalf externen binnen en buiten ons vakgebied uit voor een digitale brainstorm met een aantal RoosRos collega’s om gezamenlijk een blik te werpen op de toekomst.

Hoe lang bestaat het klassieke kantoor nog? Is het 1,5 meter kantoor het kantoor van de toekomst? Lees hier meer.

Nooit meer hetzelfde

De realiteit is hard, maar tegelijkertijd glashelder. Onze wereld zal na de Corona-uitbraak nooit meer hetzelfde zijn. Waar we eerst nog dachten dat we met een maand thuiswerken de crisis wel onder controle zouden krijgen blijkt nu te leiden tot heel nieuwe vragen en antwoorden. Blijft onze horeca overeind? Houden onze geweldige zorgverleners het nog vol? Wat gebeurt er met de economie? Komt de persoon naast mij in de supermarkt nu niet veel te dichtbij, help waar is mijn meetlint?!

Terwijl wij deze vragen stellen wordt ons ook gevraagd om thuis te blijven. Gelukkig doen we dit ook allemaal, maar eerlijk-is-eerlijk, stil zitten zit niet in de mens. Sterker nog, vraag het volk om thuis te blijven en iedereen begint spontaan voor de marathon van 2021 te trainen. Of wordt het toch 2022? We weten het nog niet.

Wat we wel weten is dat deze situatie niet blijvend is. Hoe kwetsbaar we ook zijn, de mens is veerkrachtig, toekomstgericht en als het is toegestaan zijn we altijd in beweging. Zo ook RoosRos architecten. Continu denken wij na over wat de toekomst ons brengt en wat wij de toekomst kunnen bieden. Maar dat doe je niet alleen, daarom nodigden wij half april dit jaar twaalf externen binnen en buiten ons vakgebied uit voor een digitale brainstorm met een aantal RoosRos collega’s om gezamenlijk een blik te werpen op de toekomst.

Hoe kijken wij straks terug op deze crisis en hoe ziet onze wereld eruit na Corona? Wij deden dit op drie schaalniveaus: 1. de wereld, 2. de stad en 3. ons vakgebied. Bovenstaande cartoon is het resultaat van de digitale brainstorm. Lees hier verder in de blog.

Klimaatadaptief bouwen

Een aantal maatschappelijk relevante thema’s van de toekomst wordt multidisciplinair met collega’s en externe partijen verkend en onderzocht. Het onderzoek gaat over een reële opgave in Rotterdam. “Het is drijvend, het is klimaat-adaptief, het is neutraal, het is een gesloten systeem, het huisvest een internationale organisatie, het is wenselijk en realistisch, het is nodig.”

Meedenken over ‘een microklimaat in ons microklimaat’? Neem vooral contact met ons op.

  • Architect van de Toekomst
  • Onderzoek & Ontwikkeling
  • De wereld na Corona
  • Contact

    Verder praten over onze missie en visie? We gaan graag met u in gesprek. Neem contact met ons op.

      Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden