hero

Dr.-Knippenbergcollege Helmond

Het nieuwe Dr.-Knippenbergcollege in Helmond krijgt een opmerkelijke vorm: de school wordt geen 'blokkendoos', maar een gebouw met drie 'armen'. Het wordt nadrukkelijk geen massief blok dat in de hoek wordt gepositioneerd, maar een eigentijds en transparant gebouw midden in de ruimte.

Rector Hans Schapenk van OMO Scholengroep Helmond: “Hun plan van aanpak voorziet in een onderwijsgebouw dat functioneel en eigentijds is, een prikkelende en inspirerende omgeving die de campus verrijkt, een thuis waar onze leerlingen en medewerkers trots op kunnen zijn. Een concept waar we nu al bijzonder enthousiast van worden. We kijken er nu al naar uit om op de campus tegemoet te komen aan de behoeftes van deze tijd.”

Architect Martijn van Leeuwen: “Het wordt een functioneel, gezond, toekomstgericht schoolgebouw. Rondom een centraal hart met een hoge vide - de centrale ontmoetingsplek - komen drie brede armen waar plaats is voor klaslokalen, werkpleinen en ateliers, leerlabs, een auditorium en tal van andere functies. Tussen de drie armen ontstaan pleinen voor de entree, de fietsen en een groene omgeving voor recreatie.”

Uiteraard zijn er straks optimale verbindingen met andere voorzieningen op de campus, zoals de multifunctionele accommodatie voor onder meer Helmond Sport en de Praktijkschool Helmond. De bouw start in januari 2020. 

Architectenweb - Dr.-Knippenbergcollege

Architectenweb - Dr.-Knippenbergcollege

De Architect - Dr.-Knippenbergcollege

De Architect - Dr.-Knippenbergcollege

Roel Kosters
Architect

Roel Kosters

Martijn van Leeuwen
Architect-Partner

Martijn van Leeuwen

Matthijs van den Berg
Projectmanager

Matthijs van den Berg

https://imdbv.nl/

IMd Raadgevende Ingenieurs