hero

Thuiswerken werkt!

Nieuws/03 April 2020

Ook thuis aan het werk? Hoogstwaarschijnlijk wel. Het zijn bijzondere en ook indrukwekkende tijden. De maatregelen die de overheid heeft genomen zijn fors. En terecht. Zoals het ernaar uitziet, werken we in ieder geval tot 28 april thuis. En dat is niet altijd even gemakkelijk. Want hoe houd je goed contact met je team? Hoe blijf je gemotiveerd en geconcentreerd? Bij RoosRos hadden we onze draai al snel gevonden. Onze grootste vriend? Microsoft Teams!

 

Lees hier onze ervaringen en tips voor thuiswerken.

Thuiswerk tip 1: Ontdek Microsoft teams
“Onze belangrijkste tip: maak op afstand samenwerken eenvoudig met Microsoft Teams!” Hulde aan onze collega Marijn, systeembeheerder bij RoosRos, die deze nieuwe werkomgeving voor alle 65 collega’s goed heeft gefaciliteerd. We chatten wat af op een dag in deze digitale kantoortuin, maar ook online vergaderen en het delen van bestanden bevalt ons prima. Zoals je hoort, wij zijn groot fan!

Thuiswerk tip 2: Videobellen
Juist ook in deze tijd is het belangrijk om het teamgevoel erin te houden. En dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Hoe wij dat doen? Wij bellen! Natuurlijk met video. Het is goed om elkaar te blijven zien en als team verbonden te blijven. Dus zwaai even gezellig naar elkaar, geef een compliment over dat mooie huispak, bekijk elkaars thuiskantoor, doe samen een ‘bakkie’ of proost met elkaar op het weekend tijdens de vrimibo. Ook dit doen wij allemaal via Teams.

Thuiswerktip 3: Gezamenlijk lunchpresentaties volgen
Organiseer gezamenlijke digitale bijeenkomsten. Onze wekelijkse lunchpresentaties in het kader van de RoosRos Academie gaan bijvoorbeeld gewoon door. Zo zijn we afgelopen maandag door collega Jos geïnspireerd over het thema interieur. Komende week zullen collega’s Austin en Sander een inspirerend verhaal vertellen over ‘gelaagd bouwen’. Blijven leren!

Thuiswerktip 4: Inspraakbijeenkomsten op afstand
Maak een leuke presentatie met video’s en een digitale enquête, en de geplande bewonersavond of inspraakbijeenkomst kan gewoon doorgaan. Volgende week doen we de tweede!

Thuiswerktip 5: Samen virtueel wandelen
Samen werken in bestanden doen we al langer, maar nu is het nog belangrijker! En het lukt uitstekend. Samen met een opdrachtgever virtueel wandelen door een BIM van een nog niet gerealiseerd gebouw of al schetsend op je eigen scherm workshoppen met een groep gebruikers.

Thuiswerktip 6: Verjaardagen vieren
Vergeet de gewoontes niet! Zo gaan verjaardagen gewoon door in deze bijzondere tijd. Een jarige collega mag natuurlijk nu niet worden vergeten. Bij RoosRos feliciteren wij onze jarige job of jet met videobellen tijdens de gezamenlijke lunchpresentaties. Tip van collega Dave voor het vieren van verjaardagen: "Bak een taart en vier de verjaardag van je collega gewoon met jezelf". Goed plan!

En verder?
Zorg voor ritme en regelmaat! Geniet van het vak en neem regelmatig een frisse neus.

Let's do this, team(s)!