hero

Top 7 gezonde scholen

Nieuws/12 November 2021

Twee onderwijsprojecten van RoosRos zijn geselecteerd in de top 7 gezonde scholen 2021 van Stedebouw & Architectuur. Vanuit onze missie respectvol rentmeesterschap streven we naar gebouwen die toekomstgericht en aantoonbaar gezond zijn. De twee geselecteerde projecten zijn hier mooie voorbeelden van.

De Vuurvogel Spijkenisse
Het eerste geselecteerde project is basisschool De Vuurvogel in Spijkenisse. Een bijzonder project waarbij het bestaande onderwijsgebouw, door een uitgekiende renovatie in zeven weken tijd, een verlenging van de levensduur van 30 jaar heeft gekregen. Dankzij deze kwaliteitsimpuls is het resultaat een aardgasvrije, energieneutrale en frisse school die vandaag officieel geopend wordt. Architect-partner Henk de Gelder hoopt dat de selectie van de Top 7 Gezonde Scholen bijdraagt aan het overtuigen van schoolbesturen dat een bestaand onderwijsgebouw aantoonbaar  toekomstgericht en gezond gemaakt kan worden. Met als centraal leidmotief aandacht en liefde voor het onderwijs! Henk: “We hebben met deze transformatie wel bewezen dat het onmogelijke mogelijk is!”

Dr. Knippenberg College Helmond
Het tweede geselecteerd project is het Dr. Knippenbergcollege in Helmond. Een absolute eye-catcher waar licht, lucht en ruimtelijkheid centraal staan in een gebouw dat moeiteloos meebeweegt met het veranderende onderwijs.

“Het Dr. Knippenbergcollege is het bewijs van wat daglicht, ruimtelijkheid en uitzicht met leerlingen kan doen”, aldus projectmanager Matthijs van den Berg. “Het is een on(der)wijsgaaf gebouw waar leerlingen zich optimaal kunnen ontplooien. We zijn trots op deze selectie!”

Meer info
Meer weten over de projecten? Lees hier meer over basisschool De Vuurvogel of bekijk hier de projectvideo van onze bouwteamparnter Meerbouw Rotterdam Meer informatie over het Dr. Knippenbergcollege kunt u hier vinden.
De lijst met de Top 7 gezonde scholen is gepubliceerd op Stedebouw & Architectuur.