hero

Result Laboratorium

Nieuws/07 January 2021

RoosRos ontwerpt een nieuw onderzoeksgebouw voor Result Laboratorium in Zevenbergen. Result laboratorium is een (klinisch chemisch en hematologisch) medisch laboratorium voor huisartsen en drie grote ziekenhuizen in de regio Zuidwest-Nederland. Openheid, transparantie en maximale flexibiliteit zijn de dragers van het ontwerp.

Flexibel
Result Lab bestaat uit drie bouwlagen met laboratoria, kantoren en ontmoetingsruimten boven een parkeervoorziening. Een brede tribunetrap verbindt de begane grond met de eerste verdieping, een mooie plek voor lezingen en bijeenkomsten. De bovenliggende verdiepingen bieden plaats aan flexibele kantoor- en laboratoriumruimtes. Het hele gebouw rust op twee kernen met trappen en lift en een grid van kolommen. De vloeren zijn vrij in te delen, zodat er flexibiliteit is in gebruik en waardoor de indeling eenvoudig kan worden aangepast. 

Open en transparant als een etalage
Architect Austin Schulte Fischedick: “Om zoveel mogelijk daglicht in het pand toe te laten treden en het proces van het lab zo transparant mogelijk te maken, wordt de noordgevel over de volle breedte uitgevoerd in glas. De verdiepingen krijgen hier een uitkraging. De overige gevels hebben een meer gesloten en grillig vormgegeven karakter. De geribde structuur met de houten lamellen zorgt voor een fraaie overgang naar de achterliggende beboste omgeving."