hero

Intervisie- en boostdag

Nieuws/29 October 2021

Een fysieke, inspirerende, verdiepende dag met het hele RoosRos team. Nadenken over de toekomst, genieten van architectuur en veel lol maken. Deze jaarlijkse Intervisie-Boostdag stond afgelopen dinsdag op het programma en vond plaats in hét project van dit moment: het Dr. Knippenberg College in Helmond.

Ons hele team werd in de herfstvakantie in de recent geopende school ontvangen. Na inspirerende lezingen, een heerlijke lunch en een rondleiding door ‘het feest van ruimte en licht’ sloten we de dag gezamenlijk af op Strijp-S in Eindhoven.

In het kader van ‘leren doen we met en van elkaar’ kwamen naast externe sprekers Peter van der Wel en Olivier Lauteslager ook collega’s Sander, Martijn en Christiaan aan het woord. Sander positioneerde de nieuwbouw van ‘de Knip’ in een reeks van onderwijsgebouwen die RoosRos ontworpen heeft. Steeds de lat iets hoger, steeds een stap verder in toekomstgericht en aantoonbaar gezond. Vervolgens gaf Martijn een introductie van het onderwijsgebouw middels een planpresentatie waarna het projectteam een rondleiding gaf.

Futuroloog en econoom Peter van der Wel vertelde meer over ‘de goede toekomst’. Wat zijn nou juist, naast de negatieve veranderingen en dreigingen waar men vaak de focus op legt, de positieve veranderingen die voorspeld worden in de toekomst? En wat is de rol van innovatie in het architectenvak daarin? De architect als innovator en diplomaat… In kleine groepen werden concrete voorstellen geformuleerd die middels een debat met elkaar gedeeld werden. Genoeg stof tot nadenken!

Aansluitend vertelde collega Christiaan meer over zijn afstudeeronderzoek waarbij hij onderzocht heeft hoe Building Information Modeling inzicht kan geven in de losmaakbaarheid van een gebouw. Aantoonbaar! Een interessant onderzoek dat perfect aansluit bij onze missie en visie. Transitiemanager en voorzitter van DoeTank Olivier Lauteslager sloot het interivisie-programma af met een interactieve sessie over de veranderende rol van architect. Hij hield een pleidooi voor meer standaardisatie en doorlopende ontwikkeling in design. Van specifieke maatpakken naar steeds betere en duurzamere confectie.

Op Strijp-S in Eindhoven genoten van een rijke Philips-historie, prachtige architectuur, spannende herbestemmingen en natuurlijk ‘ons’ Dutch Design Week paviljoen The Exploded View Beyond Building. De dag werd afgesloten met een diner en borrel bij Radio Royaal.