hero

Een terugblik op de toekomst

Nieuws/04 November 2021

Het is alweer een week geleden dat The Exploded View Beyond Building als paviljoen gepresenteerd werd op de Dutch Design Week 2021. Ondertussen is het paviljoen, opgebouwd met biobased materialen ontwikkeld met circulaire bouwmethoden, gedemonteerd. In het voorjaar wordt het paviljoen herbouwd ten behoeve van de Floriade 2022. 

Mark Boschman en Nikki de Boer zijn vanuit RoosRos Architecten intensief betrokken geweest bij de architectonische engineering van The Exploded View Beyond Building. Zij kijken terug op een succesvolle week waarin er is bijgedragen aan bewustwording en draagvlak voor innovatieve, biobased bouwmaterialen en circulaire bouwmethoden. 

“Het is heel tof om het project waar we lang aan gewerkt hebben nu echt tot leven te zien komen”, vertelt Nikki. “Binnen twee weken is het huis opgebouwd en binnen een week was het ook weer weg. Dit geeft duidelijk de losmaakbaarheid van het paviljoen weer. Naast de vele bezoekers, naar schatting vijftigduizend, is The Exploded View Beyond Building veel in de media verschenen. Nationaal en internationaal. Op deze manier denk ik dat er naast bewustwording ook veel kennis over biobased bouwen en circulaire bouwmethoden gedeeld is.”

“Met The Exploded View Beyond Building vertellen we een verhaal wat letterlijk de zintuigen prikkelt”, vervolgt Mark. “Bezoekers wilden de materialen voelen en beleven. Ik hoop dat ons verhaal fungeert als eyeopener, waarmee we bezoekers hebben laten zien dat het mogelijk is om mooie bouwmaterialen van natuurlijke producten te maken.”

“The Exploded View Beyond Building is een gezamenlijk project waar alle betrokken partijen met veel passie en plezier aan hebben gewerkt. En gelukkig blijft het hier niet bij. Een aantal materialen die in The Exploded View Beyond Building gebruikt zijn, worden verder onderzocht voor bredere toepassing.”

Het eerste bericht over The Exploded View Beyond Building gemist? Lees hier alles over het project of bekijk de website van The Exploded View Beyond Building hier

The Exploded View Beyond Building: Biobased Creations met concept van Pascal Leboucq & Lucas De Man, design van Pascal Leboucq. 

Fotografie: About Today, Eduard van Vliet en Lisa Wernaart