hero

Samen leren

Nieuws/08 November 2021

“Als dienstverlenende organisatie zijn de medewerkers van RoosRos Architecten het kapitaal van de organisatie. Daar zijn we ons erg van bewust”, aldus Anja Nobel, HRM directeur bij RoosRos Architecten. “Wij vinden het belangrijk om jong talent aan onze organisatie te binden en hen de kans te bieden om uit te groeien tot architect.”

De RoosRos Academie biedt medewerkers van RoosRos de kans om zichzelf te ontwikkeling binnen het vakgebied of juist op persoonlijk gebied. Zo worden er jaarlijks verschillende trainingen georganiseerd en kunnen medewerkers zelf aangeven waar hij of zij behoefte aan hebben. Een belangrijk onderdeel van de RoosRos Academie is de PEP, ofwel het Professioneel Ervarings Programma. Een geïntegreerd beroepservaringsprogramma voor ruimtelijk ontwerpers om ervaring op te doen binnen het vakgebied. Na twee jaar mag de deelnemer zich officieel architect noemen. 

Collega Steffan Hegeman volgt nu bijna een jaar de PEP en ziet dit als een investering in zichzelf: “Als jonge ontwerper biedt de PEP en de organisatie waarbij je de PEP volbrengt je de mogelijkheid om alle facetten binnen het vakgebied mee te krijgen. Binnen RoosRos krijgen we veel verantwoordelijkheid en draaien we met grote projecten mee. Dit maakt het invullen van je POP, je persoonlijke ontwikkelingsplan die als leidraad dient om alle ervaringen op te doen binnen het vakgebied, bij RoosRos erg gemakkelijk. En mocht je een ervaring niet op kunnen doen in een van je eigen projecten, dan trek je zo aan de mouw van een van de collega’s die altijd bereid zijn je te helpen.”

Architect Elmer Pietersma sloot een jaar geleden zijn PEP af en mag zich nu officieel architect noemen. Hij kijkt terug op een leerzame periode: “Naast breed inzicht in het werkveld krijg je ook veel inzicht in de werkwijze van andere architectenbureaus. Ik kwam er al snel achter dat wij binnen RoosRos aan veel verschillende projecten door elkaar werken, wat heel leerzaam is en veel uitdagingen biedt. Dat bleek niet bij ieder bureau zo te zijn. Het was een pittige periode waarbij je fulltime werken en het volgen van de opleiding combineert, maar ik kijk er zeker positief op terug.”

Sharon de Vos is verantwoordelijk voor de RoosRos Academie: “Jonge architecten zijn de toekomst. Vandaar dat wij jaarlijks vanuit de RoosRos Academie tijd en geld investeren in medewerkers die de PEP (willen) volgen. Op dit moment volgen zeven medewerkers de PEP. Bij ons leren we met en van elkaar. In de praktijk is gebleken dat wij ook veel van hen leren. Ik vind het mooi om hier mijn bijdrage aan te mogen leveren!”