hero

Powertrip Bazel

Nieuws/11 July 2019

Cultuur, architectuur en natuur. Een paar van de ingrediënten voor een succesvolle powertrip die we vorige week met het hele kantoor maakten naar Bazel. Op de fiets door de wijnvelden, slapen in een tent, bezoek aan de campus van een van ‘s werelds bekendste interieurmerken: Vitra.

De Vitra Campus in Weil am Rhein bevat een van de belangrijkste collecties meubeldesign in de wereld. Met 7.000 meubelstukken, meer dan 1.000 lichtobjecten en tal van archieven is de collectie spraakmakend. We hebben een blik mogen werpen op bijzondere originele exemplaren van onder ander Charles & Ray Eames, Zaha Hadid, Frank Gehry, Jasper Morrison, Verner Panton en Jean Prouvé.

Ook het grootschaliger ‘design’ kwam ruimschoots aan bod. Enkele collega’s leiden ons rond over het architectuurpark waar we gebouwen van Tadao Ando, Zaha Hadid, Herzog & de Meuron, Frank Gehry, Nicholas Grimshaw, Álvaro Siza en SANAA bezochten en ons verwonderden over de diversiteit aan moderne architectuur.

Na ons bezoek aan Weil am Rhein en Bazel hebben we op Segway’s Straatsburg verkend. De architectonische stadstour leidde ons langs het spraakmakende station van AREP tot de pittoreske vakwerkhuizen en de kathedraal - die tot een van de grootste en beroemdste van Frankrijk hoort.

De Powertrip maakt deel uit van onze RoosRos academie. We organiseren initiatieven om te inspireren, te leren en te blijven ontwikkelen. Al deze initiatieven samen noemen we de RR-academie. Gericht, duurzaam en slim investeren in elkaar; dát is hoe we het doen.