hero

"Van oud naar nieuw. Een plek die leeft. Dat wil je!”

Verhalen/20 January 2021

Wonen op het voormalige KONI-terrein: een bijzondere locatie met veel verhalen van vroeger en straks ook van nu. Afgelopen weken ontvingen de eerste bewoners van de nieuwe appartementengebouwen de sleutels van hun appartement. 38 appartementen, 6 luxe penthouses en 20 industriële maisonette-woningen maken deel uit van de KONIngshof.  

Ook collega én aanstaande bewoner Hans Westerveld ontving samen met zijn vrouw Annelies de sleutels van hun appartement in een van de nieuwe appartementengebouwen. Annelies: “We komen al uit de Hoeksche Waard, maar ik wilde al langere tijd naar een plek die meer leeft. De uitstraling van het oude kantoorgebouw van KONI trok mij altijd al heel erg. Ik ben gek op die industriële robuuste stijl. Toen we hoorden dat daar appartementen zouden worden gemaakt dachten we: dit gaan we doen. Het mooie aan dit project is dat het echt een verhaal heeft. Er is met respect voor historie ontworpen, van oud naar nieuw maar met nog zoveel historische elementen erin verwerkt.”

Hans: “Ja, zo kocht ik eigenlijk per toeval een appartement in een project van RoosRos. We zijn ontzettend blij met onze nieuwe groene en energieneutrale woning. Helemaal klaar voor de toekomst!”

Een nieuw hoofdstuk breekt aan voor deze locatie en haar toekomstige bewoners. Vele verhalen en ervaringen zullen worden toegevoegd aan deze plek en haar rijke geschiedenis. Lees hier meer over dit bijzondere project.

“Achter de schermen” is een maandelijkse rubriek met een persoonlijke kennismaking met mensen, door mensen, voor mensen. Daar doen we het voor!