hero

Samen werken aan de school van morgen

Nieuws/24 June 2020

Vandaag is het eerste exemplaar van het inspiratieboek ‘Samen werken aan de school van morgen’ uitgereikt aan Rijksbouwmeester Floris Alkemade. Een overzichtswerk van bijna drie kilo dat Schooldomein met haar partners, waaronder RoosRos, heeft samengesteld.

Op 540 pagina’s beschrijft het boek maar liefst 107 projecten binnen het primair, speciaal en voortgezet onderwijs die in de periode 2015 – 2020 zijn gerealiseerd. In het boek worden vijf onderwijsprojecten van RoosRos uitgelicht: Nuenenscollege Nuenen, IKC ’t Noorderlicht Doetinchem, De Spaaihoeve Eindhoven, Avicenna College Rotterdam en Brede school Ameide. Het boek is een inspiratiegids voor toekomstige opdrachtgevers en andere betrokken partijen binnen de sector.

De uitreiking vond plaats aan het einde van een speciaal Webinar waar drie tafels waren rond de kwaliteit van onderwijs, verduurzaming, de werkplek voor docenten en wijze lessen voor de wereld van morgen. Sander Ros was namens de architecten tafelgast waar hij sprak over ‘Waarom duurzaamheid een houding is en geen maatregel’. Sander: ‘De rode draad van het Webinar was dat er een herdefinitie moet komen van wat onderwijs is. Onderwijs is namelijk steeds minder gericht op alleen leren, maar wordt meer en meer een plek voor ontmoeting en sociale interactie. Vandaag de dag is duurzaamheid nog een thema en wat RoosRos betreft is dat morgen een vanzelfsprekendheid.’

U kunt het inspiratieboek eenvoudig te bestellen via de link in www.schooldomein.nl dan wordt het bij u thuis bezorgd.