hero

Nominatie ArchDaily 2021 building of the year | offices

Nieuws/28 January 2021

Het hoofdkantoor van Besix Nederland in Dordrecht is genomineerd voor een internationale architectuurprijs. ArchDaily nomineerde het BESIX-huis voor ‘Building of the Year 2021’ in de categorie ‘offices’.

Stoer
Het gebouw heeft een stoere en in het beeld springende constructie en een enorm overstek bij de entree. Grote vakwerkliggers zijn de dragers van het ontwerp en verbeelden de civiele tak van Besix. Besix’ missie is excelleren in het creëren van duurzame oplossingen voor een betere wereld. De invulling en inrichting van het nieuwe kantoor ligt daarmee in lijn. Een vrij indeelbaar generiek kader - bestaande uit de vier vakwerkspanten met daartussen lege vloervelden - vormt de basis.

Well-being
Centraal in het ontwerp staat het welbevinden van de medewerkers en bezoekers. Een gebouw dat bijdraagt aan de gezondheid en beleving van de werknemers Well-being is een belangrijke drager van het concept. In het hart van het kantoor is er een open, transparant atrium met noord licht en levend groen op de wanden en in borders die van binnen naar buiten doorlopen. Alle functies ontmoeten elkaar daar in een lichte context rond een in het oog springende trappenpartij. De primaire functies bevinden zich op één etage op de eerste verdieping. Korte lijnen, samenwerking en ontmoeting worden hierdoor bevorderd. Het kantoor stimuleert flexibel werken met een diversiteit aan werkplekken: groot- of kleinschalig, staand of zittend, gericht op concentratie of juist ontmoeting. Het ontwerp is ontworpen in co-creatie met Sprank Interieurprojecten. Directeur Jeroen Philtjens Besix-NL; "We zijn heel fier op de ruimte en het licht."

Vind jij dat het BESIX-huis moet winnen? Breng dan je stem uit via deze link

 

Fotografie: Luuk Kramer & JP Studio