hero

Nominatie ArchDaily 2021 building of the year | hospitality

Nieuws/01 February 2021

Ook Duinhotel Breezand is genomineerd voor de ‘Building of the Year 2021’ prijs. Archdaily benoemt elk jaar, op basis van publieksstemmen, vijftien gebouwen tot Building of the Year. Duinhotel Breezand is genomineerd in de categorie 'Hospitality Architecture'. Stem je mee?

Vind jij dat Duinhotel Breezand moet winnen? Breng dan je stem uit via deze link

 

RoosRos ontwikkelde voor Duinhotel Breezand een krachtig ontwerpconcept waarin het gebouw door zijn ronde vormen en natuurlijke uitstraling en materialisering onlosmakelijk onderdeel is van het duingebied waarin het staat.

Sfeer doortrekken
“Er lag een flink programma van eisen”, vertelt projectarchitect Henri Zwerus. “Het was best een uitdaging om dat met respect voor de natuurlijke omgeving te realiseren.” De oplossing werd gevonden door het gebouw te laten opgaan in die omgeving. Immers, juist die fysieke nabijheid van het water van de Noordzee en het daaraan grenzende duinlandschap zijn de redenen waarom rustzoekers naar Vakantiepark Breezand komen. Zwerus: “Bezoekers komen naar Zeeland voor frisse lucht, wind, zand, ruimte en een gezonde atmosfeer. Het gebouw moest bezoekers niet uit die sfeer halen, maar die sfeer juist consolideren. We wilden dat de duinen, wind en ruimte, voelbaar zouden zijn tot in de kamers van het hotel.”

Door de wind gevormd
Met die ambitie in het achterhoofd werd een gebouw ontworpen met afgeronde hoeken dat appelleert aan het duinlandschap en voelt alsof het – net als de duinen – door de wind is ontstaan. Binnen en buiten wordt op vrijwel elke plek in het gebouw visueel en fysiek verbonden. Levend groen op iedere etage in de buitenruimte geeft het gebouw nog meer natuurlijk elan. Het ontwerp kenmerkt zich door rustig materiaalgebruik, open, frisse ruimtes, veel terras en ruime overstekken voor zon of schaduw.”

Fotografie: Laurens Kuipers Architectuurfotografie