hero

Hotel Breezand

Het gebied aan de Fort den Haakweg in Vrouwenpolder krijgt een boost. Met deze herontwikkeling wordt de verbinding tussen de kern en het recreatiegebied versterkt en ontstaat de mogelijkheid om het recreatieseizoen te verlengen. Ondernemers, gemeente en belanghebbenden werken samen aan het plan. Het door RoosRos Architecten ontworpen receptiecomplex voor Breezand Vakanties is onderdeel van het plan.

Middenin de natuur
Het concept voor het receptiecomplex is gebaseerd op dé kwaliteit van het vakantiepark: de ligging in de natuur. Binnen en buiten wordt op vrijwel elke plek in het gebouw visueel en fysiek verbonden. Levend groen op iedere etage in de buitenruimte creëert een optimale groenbeleving. Het ontwerp kenmerkt zich verder door rustig materiaalgebruik, licht en zicht.

Het vele glas in de gevel en de horizontale banden geven het complex een moderne uitstraling. Het complex is leesbaar door de parcellering van de hotelkamers, de uitstraling wordt versterkt door de toepassing van verschillende grassoorten in de buitenruimte. Zo ontstaat een gebouw dat op een moderne manier opgaat in haar omgeving. Het receptiecomplex huisvest naast de receptie van het vakantiepark ook 27 hotelsuites, 3 appartementen, een wellness centre en een bowlingbaan.