hero

Investeren #RoosRos Academie

Nieuws/15 June 2022

RoosRos is een lerende organisatie. We verbreden en verdiepen onze kennis en kunde. Om onze missie en visie te blijven innoveren, om nieuwe inzichten en innovaties toe te passen in onze projecten en om deze te delen met onze opdrachtgevers en partners. Vanuit de RoosRos Academie zijn verschillende gave trajecten georganiseerd die bijdragen aan het verdiepen en verbreden van  onze kennis rondom gezond en toekomstgericht gebouwen. Benieuwd hoe wij dat aanpakken?

Vanuit de RoosRos Academie worden verschillende sessies georganiseerd om met elkaar nieuwe kennis en kunde te delen. Investeren voor morgen!

RoosRos Labs
Vanuit onze visie ‘gezond en toekomstgericht’ zijn er rondom verschillende thema’s RoosRos Labs ontwikkeld. Deze laboratoriums bieden collega’s de ruimte om zich te verdiepen in specifieke thema’s en te experimenteren met innovaties. Voorbeelden hiervan zijn het ontwikkelen van een tool om heel compact en efficiënt te ontwerpen of we doen onderzoek naar het kantoor van de toekomst. Vanuit een van deze Labs is RoosRos betrokken bij The Exploded View Beyond Building. Een experimenteel bouwwerk bestaande uit innovatieve biobased materialen.

Exploded View Beyond Building
The Exploded View Beyond Building is een iconische tentoonstelling in de vorm van een huis dat volledig bestaat uit biobased materialen, circulaire bouwmethoden en verhalen over de veranderende waardeketen waar het onderdeel van is. Vanuit het Lab ‘materialen’ is door collega’s Mark Boschman en Nikki de Boer intensief meegewerkt aan de architectonische engineering van The Exploded View Beyond Building. Een interessant en leerzaam project waarbij RoosRos niet alleen eigen expertise heeft ingezet, maar waar ook veel nieuwe kennis is opgedaan over de mogelijkheden van biobased bouwen. The Exploded View Beyond Building staat op de Floriade Expo 2022 in Almere en is daar tot 9 oktober te zien. Naast het vergaren van veel nieuwe kennis, heeft The Exploded View Beyond­­ Building ook gezorgd voor een waardevolle uitbreiding van ons netwerk.

Interne kennisdeling
De kennis uit de labs wordt onderling gedeeld tijdens het ‘bomen’. Een terugkerend moment op maandag waarbij we tijdens de lunch kennis delen met elkaar. Daarnaast organiseert de RoosRos Academie regelmatig lunchlezingen waarbij inspirerende sprekers vertellen over hun expertise. Zo kregen we onlangs een boeiende en confronterende lunchlezing van Jenneke Haase, docent op het Hoornbeeck College Amersfoort. Jenneke nam ons mee in de beleving van de wereld vanuit de rolstoel. Hoe is het als je slecht ter been bent of volledig afhankelijk van een rolstoel? Ze gaf waardevolle tips over BOB; Bewust Ontwerpen Bouwen.  Echt toegankelijk bouwen gaat verder dan het volgen van de wet- en regelgeving. Om te testen hoe gebruiksvriendelijk en toegankelijk ons eigen kantoor is konden we met een serie gehuurde rolstoelen een avontuurlijk parcours volgen. En dat was niet makkelijk! Een prachtige praktijkles.