hero

Geslaagd RoosRos 70 event

Nieuws/08 September 2023

RoosRos bestaat 70 jaar en dat hebben we op donderdag 7 september gevierd. Er was een grote opkomst. We blikten terug op het verleden, vierden het heden en keken vooruit naar de toekomst.

Onder leiding van presentator Gert van ’t Hof keken we naar de geschiedenis van het bureau: van lokaal eenmansbedrijf naar een (inter)nationaal werkend allround architectenbureau.  Met Sander Ros stonden we stil bij het heden. Professor Jan Rotmans hield een inspirerende lezing over verschillende transities en schetste een lonkend perspectief voor Nederland in 2121.

Met ons team hebben wij een prachtig RoosRos70 boek samengesteld met fullpage projectfoto’s, interviews en een blik op de toekomst. Kinderen van collega’s komen als ‘next generation’ aan het woord met hun dromen. Tijdens het event werd het eerste exemplaar door Henri Zwerus overhandigd aan onze nestor Mart Ros.

Collega Jan Fix, parkeercoördinator, blikt terug: “Met de werkgroep parkeren is het ons gelukt om de ruim 300 gasten te ontvangen en te begeleiden van en naar de parkeerplaatsen, dit is soepel verlopen. We hebben veel positieve reacties gekregen over de elektrische pendelbus die de gasten van de parkeerplaats tot aan de deur van RoosRos bracht en andersom. We kunnen spreken van een geslaagd feestje.”

In diverse ruimtes hebben we onze gasten meegenomen in toekomstperspectieven. Van innovaties in BIM, artificial intelligence tot circulair en biobased bouwen. Collega Jeroen Beerens: “In onze bio~logica ruimte prikkelden we de zintuigen door middel van veel levend groen en nieuwe producten voor nieuwe bouwmethodes en materialen.”

Collega Pieter Schipper: “In onze innovatieruimte BIM en IT hebben we laten zien hoe we door middel van innovatieve tools gezonde gebouwen kunnen ontwerpen. We hebben laten zien hoe verzamelde data in combinatie met softwaretoepassingen ervoor zorgt dat kwaliteit en workflow naar een hoger niveau worden getild. Eén van de eyecatchers van onze ruimte was een bewegende hologramprojecties van verschillende bijzondere RoosRos projecten.”

Dankzij het prachtige weer konden we het feest buiten vieren. Collega Willemijn Snoep: “Het was heel erg gezellig en ik heb veel mensen gesproken. Iedereen was blij en enthousiast! Er waren heerlijke drankjes, ik heb genoten van de cocktails en de sushi was ook geweldig. Leuk dat we lokale producten hadden. En natuurlijk de live pianomuziek!”

RoosRos Goes was vertegenwoordigd in een eigen ruimte waar het Zeeuwse team zich presenteerde en het 17-jarig jubileum vierde.  De directie van RoosRosGoes is sinds vorige week uitgebreid met Stefan Priemis.

We willen iedereen bedanken voor zijn of haar bijdrage aan dit event. Binnenkort hopen we een cheque te overhandigen aan het door ons team gekozen goede doel ‘Hospice Hoeksche Waard’. 

De komende tijd zullen er op onze site nog berichten volgen met blogs van onze architect-partners over een aantal ontwikkelingen in ons vakgebied en een samenvatting van de lezing van Jan Rotmans.