hero

Bouwupdate Dr.-Knippenbergcollege Helmond

Nieuws/08 February 2021

Op de bouwplaats van ‘de Knip’ verrijst een prachtig 1:1 model van ons ontwerp. Een ruimtelijk gebouw met spectaculaire ontmoetingsruimtes. Een gebouw met een vrij indeelbare hoofdstructuur – toekomstgericht – en veel aandacht voor de gezondheid.

“Een gebouw dat leeft, waar het bruist”
Perry Vermeulen van OMO Scholengroep Helmond: “Het is ongelofelijk. Dertien maanden geleden fotografeerde ik een voetbalveld waar ikzelf ook vaak op heb gespeeld. Op de achtergrond waren al voorbereidingen zichtbaar op wat komen ging. Wie nu op dezelfde plek staat, ziet een schoolgebouw dat bijna af is. Over dat tempo zijn we allemaal verbaasd in Helmond. Ongelofelijk wat er is ontstaan. We zijn heel blij met onze nieuwbouw; in de lente wordt het opgeleverd en na de zomervakantie kunnen we hier starten.”

“Onze moderne onderwijsvisie past optimaal bij dit onderwijsgebouw, we kunnen hier straks precies op de juiste manier onze leerling bedienen. Wat hebben we er zin in. De puntjes worden deze laatste maanden op de i gezet, met name de inrichting heeft nu de focus. Van de eerste visuals van de architect tot een gebouw waar leerlingen binnenkort hun eerste stappen in gaan zetten. Een gebouw dat leeft, waar het bruist. Onze school is misschien wel de meest actieve van Nederland, onze slogan is niet voor niets 'Meer dan een school'. Die vibe nemen we mee naar de nieuwbouw. Geen twijfel over mogelijk dat dit megaproject uiteindelijk slaagt. En dan hebben we aan de horizon ook nog de synergie met andere partners van de sport- en beleefcampus. The future is bright.”

Trots
Technisch ontwerper Dirk-Jan van Doorn: "Waarom ik trots ben op 'de Knip'? Omdat het stomweg een hele gave school wordt. Als je als puber in zo’n lichte en open school met zulke toffe zichtlijnen je schooltijd mag doorbrengen ben je gewoon een enorme mazzelaar." Ook architect Roel Kosters is trots: "Het is mijn allereerste project waar ik, samen met projectarchitect Martijn van Leeuwen en projectmanager Matthijs van den Berg, van de eerste schets tot de uitvoering bij betrokken ben geweest én daarbij is het natuurlijk gewoon een fantastisch gebouw. We hebben hier een nieuwe typologie schoolgebouw bedacht, waarmee we maximaal hebben ingezet op flexibiliteit en daglicht. Samen met de opdrachtgever is dat concept uitgewerkt tot een spectaculair schoolgebouw. Gaaf om alles nu werkelijkheid te zien worden!"

Lees meer op de projectpagina