hero

Zwart wit Almende College

Nieuws/17 February 2021

Op de onderwijscampus van Silvolde wordt het nieuwe Almende College gerealiseerd. Een transparant gebouw in een bosrijke omgeving in de Achterhoek. In dit bericht al een paar winterse zwart-wit beelden van het gebouw dat binnenkort in gebruik wordt genomen.

Het Almende College omvat alle vormen van voortgezet onderwijs en telt in totaal ruim 2.300 leerlingen, verdeeld over drie locaties. Het nieuwe schoolgebouw in Silvolde is een samenvoeging van de twee locaties - Bluemers in Silvolde en Wesenthorst in Ulft. RoosRos architecten heeft dit project in co-creatie met Binx Smartility, ArchitectenGroepGelderland (AGG) en GreenM2 ontworpen. Een winnend prijsvraagontwerp waarbij ons team het beste scoorde op architectuur, duurzaamheid en exploitatie.

Landschappelijke inpassing
De nieuwbouw is gesitueerd aan de rand van de bestaande onderwijscampus in Silvolde. Een prachtige groene locatie die begrenst wordt door een monumentale houtwal. Tuin- en landschapsontwerper Nico Wissing van GreenM2: ‘Het landschap is een belangrijke drager voor de ontwikkeling van het integrale concept. De parkachtige campusomgeving wordt verrijkt met hoogteverschillen, wadi’s, een theater, terrassen en een buitenlokaal. Plekken waar leerlingen verblijven, buurtbewoners een kopje koffie drinken en zelfs buiten onderwijs gegeven kan worden.’

Heldere hoofdstructuur
Het nieuwe Almende College is toekomstgericht. Naast het realiseren van een hoge ambitie op gezondheid – de nieuwbouw voldoet op vrijwel alle punten aan frisse scholen klasse A – zorgt de heldere hoofdstructuur voor de benodigde flexibiliteit.
Onderwijs is voortdurend in beweging, daar kan het gebouw in de toekomst eenvoudig op anticiperen!

Fotografie: ©egbertdeboer.com