hero

Woonboerderij Oostvoorne

De wensen van de opdrachtgever, bij het renoveren en restaureren van woonboerderij de Roode Hoeve, waren duidelijk: ''De nieuwe Roode Hoeve moet een parel worden, geen haastklus, met alleen kwalitatief hoogwaardige producten''. Met veel passie voor het vak is elk hoekje tot in de kleinste details uitgewerkt.

Het voorhuis is geheel in oude stijl vernieuwd. De kozijnen hebben weer de juiste raamverdeling gekregen en zijn voorzien van monumentenglas. Ook de rood-bruine baksteen komt overeen met het bestaande metselwerk. De schuur achter het voorhuis wordt gekenmerkt door een grote rieten kap en relatief lage langsgevels. De zuid-oost gevel is geheel van Red cedar gepotdekselde delen gemaakt. Ter plaatse van de schuurdeuren zijn nieuwe deuren gerealiseerd, identiek aan de bestaande. Als woningtoegang is er een entree-element, met een bescheiden nisje en luifeltje toegepast. Ook zijn de oude hooiluiken weer teruggebracht. Alle elementen zorgen ervoor dat het karakter van de woonboerderij in ere blijft.

Het interieur wordt gekenmerkt door de eiken spanten in combinatie met strakke witte wanden. Het landelijke karakter wordt versterkt door de antieke Bourgondische dalen op de vloer en de zwarte IJsselstenen in de gangzones. Tevens zijn er twee antieke kasteelhaarden geplaatst met sierschouwen wat veel sfeer toevoegt aan de ruimten. Naast dat het gebruik van glas zorgt voor veel lichtinval, kun je hierdoor ook overal de prachtige buitenruimte bewonderen.