hero

Woning R

Verbondenheid met het polderlandschap in de puurste vorm beleefd. RoosRos heeft in Klaaswaal een woning ontworpen in een elementaire vorm met een fantastische woonbeleving.

In de woning R staat de harmonie van het leven centraal. Het minimalistische karakter doet de moderne woning bescheiden ogen en zet de woonbeleving van de bewoner centraal. De verbondenheid van de bewoners met het polderlandschap wordt in de puurste vorm beleefd.

Het woonhuis speelt in op de enscenering van ‘thuis komen’ en ‘thuis voelen’ van de bewoners. Het dak strekt zich uit naar de voorgrens om de bewoner te onthalen. Het vervoersmiddel kan hier achtergelaten worden. Via de droogloop benadert de bewoner de entree van de woning, waarmee de bewoner de drukte achter zich laat en een oase van rust binnenstapt. 

Het woonvolume loopt evenwijdig aan de breedte van de kavel en bestaat uit één volume. Het volume verdeelt de kavel in een voor- en achtererf. Hiermee wordt privacy en intimiteit gecreëerd.  Aan de straatzijde toont de woning zich meer besloten. Aan de polderzijde is de woning juist heel open en worden binnen en buiten met elkaar verweven. 

In de woning vangen alle verblijfsruimten een blik op het polderlandschap. De anonimiteit van de plek wordt doorbroken door in de verte – bij helder weer – net zicht te hebben op een hoogbouwtoren in Rotterdam.

Fotografie: Lucas van der Wee