hero

Scholencomplex Landtong

In Amstelveen ontwerpt RoosRos het nieuwbouw van het scholencomplex ‘Landtong’. Het gebouw van ca. 3620 m2 gaat onderdak bieden aan twee basisscholen, een kinderopvang en een gymzaal.

 

Gezond en toekomstgericht
Op de unieke groene locatie tussen de polder en het centrum van Amstelveen verrijst een nieuw scholencomplex waar de basisscholen De Horizon en De Akker, kinderopvang De Kleine Wereld en Amstelveen Sport hun onderkomen krijgen. Het wordt een compact gebouw met een moderne uitstraling en een vriendelijke schaal. Een school die past in de groene parkachtige omgeving.

In april 2021 won RoosRos de architectenselectie. De beoordelingscommissie sprak positief over het ontwerp: “De architect presenteert een helder ontwerp wat bestaat uit twee in elkaar en van elkaar geschoven volumes. Met deze verschuivingen wordt de hoofdentree gemarkeerd en in de overlap ontstaat een aantrekkelijk en ruimtelijk gezamenlijk hart. Het ontwerp onderscheidt zich door een separate entree van de sportvoorziening. Wat betreft volume opbouw, compositie van bouwdelen en de materialisering die uit de beelden spreekt, sluit het schetsontwerp goed aan bij de criteria van het beeldkwaliteits­plan."

Ambities op circulair niveau
In de afgelopen tijd is er veel gebeurd, Architect Roel Kosters geeft een update: “We zijn nu bezig met de technische uitwerking. Binnenkort wordt de vergunningsaanvraag gedaan en de aanbesteding voor een aannemer is gestart.”

De ambities op het gebied van circulariteit zijn verder uitgewerkt. Zo bestaat de gevel straks uit droogstapelbare bakstenen; metselwerk met restwaarde. Daarnaast worden de houten latten van de gevel van het gemeentehuis in Amstelveen hergebruikt en verwerkt in de gevel en het interieur van het scholencomplex. Roel: “de bomen die gekapt worden op de locatie worden gebruikt om garderobekasten en wandafwerkingen van te maken. Door het toepassen van natuurlijke materialen en kleuren voegt het gebouw zich in de unieke groene locatie tussen de polder en het centrum van Amstelveen.”

RoosRos wil met deze opdracht bijdragen aan een gezonde en toekomstgerichte leeromgeving waar zowel de gebruikers al de gemeente Amstelveen trots op kunnen zijn.