hero

BRESC

RoosRos Architecten ontwierp voor BRESC een nieuw kantoor met een functionele productie- en expeditiehal. In de architectenselectie, die draaide om de juiste look and feel, lag de focus op de beleving van BRESC’s koelverse knoflook- en kruidenproducten. Ook in het verdere proces en het uiteindelijke ontwerp stond die beleving centraal.

Geïntegreerd
Architect Martijn van Leeuwen: “In het nieuwe gebouw voor BRESC zijn kantoor en productie-,  expeditiehal geïntegreerd. De uitdaging voor dit ontwerp was om de relatief grote hal en het kantoor in balans te brengen. Dat hebben we enerzijds bereikt door de buitenruimte optisch bij het kantoorvolume te betrekken. Anderzijds is de buitenruimte ook rondom het kantoor doorgezet door het geheel op een ‘groene voet te plaatsen’. Daarnaast is de gevel van het kantoor optisch verlengd door die door te trekken als omkadering van de inspiratietuin.” In de tuin, die aansluit op de keuken, organiseert BRESC inspiratie-kooksessies met culinaire professionals. Letterlijk proeven en beleven!”

 

Sfeer en functie
Het exterieur kenmerkt zich door strakke wit metalen frames. Het glas is daarin terugliggend gepositioneerd zodat passieve zonwerking ontstaat. De houten delen geven het geheel een warme uitstraling. Een slimme opzet, lichte bouw en goede isolatie – dat kan ook niet anders met al die koelverse producten – geven het gebouw toekomstwaarde. Het kan later eenvoudig uitgebreid worden, zowel het ontwerp als het kavel zijn daarop voorbereid. Het interieur wordt gekenmerkt door overzicht en transparantie. Vanuit de hal worden zowel de kantoren als de belevingskeuken ontsloten. Prachtige slakken ‘escargots’ refereren aan de roots van het bedrijf.