hero

Kantoor Stout en Herkon

Licht, lucht en transparantie zijn kenmerkende elementen voor het nieuwe kantoor van Herkon en Stout in Sliedrecht. Het langgerekte pand is vormgegeven als een transparante kijkdoos. Een fraaie eyecatcher langs de A15.

Heldere hoofdstructuur
Het nieuwe kantoor laat zich omschrijven als een luchtig en zwevend gebouw bestaande uit drie bouwlagen. Het gebouw heeft op de koppen twee massieve volumes waarin de trappenhuizen, het sanitair en de lift zijn opgenomen. Daartussen bevinden zich vrij indeelbare vloeren met volledig glazen gevels. De onderste bouwlaag is terugliggend, waardoor er grote overstekken ontstaan die het gebouw een expressief en karakteristiek uiterlijk geven. Op de begane grond bevinden zich de kantine en een grote ontmoetingsruimte die naadloos overlopen in het groene landschap dat om het gebouw is aangelegd.

Houten loper
De bovenste twee gebouwlagen lenen zich als kantoorruimtes die flexibel indeelbaar zijn, aanpasbaar en gericht op de toekomst. De drie lagen zijn met elkaar verbonden door de monumentale trappenpartij, die als een houten loper diagonaal door het gebouw loopt. De houten loper leent zich als ontmoetingsplek waarbij de trap ingezet kan worden als tribune of podium. Daarnaast biedt de prominente trap een extra stimulans voor beweging.

Glazen gevels
Gezondheid is dan ook een belangrijk thema. Vandaar dat er veel aandacht is besteed aan de verbinding tussen binnen en buiten en het creëren van veel daglicht in het gebouw. De grote vides en glasgevels dragen hieraan bij, daglicht treedt diep binnen in het gebouw. De glazen gevels bieden bovendien een uniek panoramisch uitzicht over de A15 en over de polders van de Alblasserwaard.

Interieur
RoosRos Interieur heeft samen met de opdrachtgever gewerkt aan de vormgeving van de verschillende interieurelementen. Het interieur wordt gekenmerkt door veel glas en diverse grijstinten. Opvallende houten objecten met afgeronde hoeken en bijzondere vloerafwerkingen in de huisstijlkleuren van Stout geven een zachte touch in de verder zakelijke kantooromgeving.  Het gebouw biedt veel exposure; niet alleen kantoren, ontmoetingsruimtes en vergaderzalen, maar ook de installatieruimte, zijn achter de transparante gevels gepositioneerd en daardoor 24-7 zichtbaar.

Benieuwd hoe directeur Ad van Herk het ontwerpproces met RoosRos ervaren heeft? Lees dan: Een strak en zakelijk gebouw met Alblasserwaardse nuchterheid’ | RoosRos