hero

Wonen, dagbesteding en ontmoeten onder één dak

Nieuws/14 April 2023

De huidige locatie van Gors (Brugzicht/Wijkhuis/lunchroom De Punt) in Zierikzee is sterk verouderd en wordt herontwikkeld. In samenwerking met Gors & AAG is er in de afgelopen periode hard gewerkt aan de nieuwbouwplannen.

De nieuwe locatie zal bestaan uit 27 wooneenheden en meerdere ruimtes voor werken/dagbesteding en ontmoeting. In het nieuwe gebouw komen cliënten voor hun dagelijkse werkzaamheden en activiteiten. De focus voor wonen zal hier voornamelijk liggen op de ouder wordende cliënten en cliënten met een verstandelijke beperking die een intensieve zorgvraag hebben.

De nieuwbouw voorziet in woonruimte voor 3 verschillende doelgroepen. De indeling en inrichting van het gebouw is gericht op kleinschalig wonen met eigen huiskamers. Elke gemeenschappelijke woonkamer ligt aan een gezamenlijk terras en/of patio, een groot groen hart in het midden van het gebouw. De begane grond wordt ingericht voor 10 cliënten. De 1e etage biedt, verdeeld over 2 woongroepen, 17 studio’s.

De ruimtes voor werken/dagbesteding en ontmoeten liggen op de begane grond aan de oostzijde, de zijde waar ook de kinderboerderij ligt. Hier komen onder andere een bakkerij met een eigen bakkerswinkel en een wijkhuis waarin wijkactiviteiten plaatsvinden. De grote en multifunctionele ruimten zijn geschikt gemaakt voor ontwikkelings-/belevingsgerichte dagbesteding voor diverse groepen.

Het ontwerp is uitgewerkt van schets tot werktekening. De bouw start binnenkort.

Opdrachtgever: Gors
Adviseur: AAG
Aannemer: Bouwbedrijf Joziasse

Lees hier meer over Gors.