hero

Wonen aan het Haringvliet

Nieuws/05 March 2021

Eigentijds en stoer. Op de unieke locatie tussen de Tramhaven en de Koopvaardijhaven in Hellevoetsluis verrijst binnenkort een nieuwe plek om te wonen: Veerhaven. Een plek van verbinding, waar de unieke historie op een eigentijdse manier beleefd kan worden.

Met oog op de toekomst
Hellevoetsluis is een historische vestingstad aan het water. Het plangebied is bijna alzijdig aan het water gelegen. Het project Veerhaven bestaat uit honderd woningen, onderverdeeld in verschillende types: kadewoningen, waterwoningen, appartementen, studio’s en penthouses. Met oog op de toekomst zijn de nieuwbouwwoningen gasloos en voldoen aan de nieuwste eisen ten aanzien van duurzaam bouwen, waaronder BENG.

Verwijzing naar industrieel verleden
Het plan is verdeeld in vier bouwdelen. Alle bouwdelen sluiten aan bij het karakter van het historische gebied. Licht industrieel, maritiem en stoer. Architect Jos Hermans: ‘We hebben ons verdiept in de historie van het gebied en we zijn gaan kijken naar de karakteristieken die je kunt inzetten om de beoogde architectuur tot stand te brengen. Zo hebben we alle bouwdelen een eigen karakter gegeven, maar vormen ze samen toch een eenduidig geheel. Kloeke detaillering en materialen die terugvoeren naar de industriële achtergronden: verwijzend naar de rijke geschiedenis van deze bijzondere plek.” Een plek die met deze ontwikkeling een nieuw verhaal krijgt en waarmee we een laag toevoegen aan de geschiedenis. Een plek van vrijheid, water en prachtige wolkenluchten en vergezichten.

Water en groen
Het appartementengebouw op de kop van het gebied vormt een mooie nieuwe entree voor het gebied Veerhaven. Met een stevig basement en passende grandeur. Het uitgangspunt van het project is om woningen te realiseren met een maximale beleving van het water rondom en een inspelen op de kwaliteiten van de plek. Zo ontstaat er een kade met een parkachtige uitstraling waar een ‘flaneerzone’ de sluis met de kop van het plangebied verbindt.

Vanuit de woningen kunnen de bewoners dag in dag uit genieten van het zicht op het historische centrum van Hellevoetsluis en het Haringvliet, de natuur, de rust en de ruimte. Typerende elementen voor deze nieuwe wijk; omgeven door veel groen en fantastische panorama's. 

Ontwikkelaar: BO Wonen