hero

(Uit)zicht op zorg

Nieuws/11 October 2022

In september is de nieuwbouw van Uitzicht in Vlaardingen door Commissaris van de Koning Jaap Smit geopend. Het woonzorggebouw is onderdeel van Cedrah en bestaat uit een hoofdgebouw van vijf bouwlagen en wordt middels een transparant paviljoen en een verbindingselement gekoppeld met het bestaande woongebouw.

Het nieuwe zorggebouw huisvest een uniek zorgconcept. In het gebouw komen vier woongroepen met elk 11 zorgstudio’s rond een fraaie huiskamer en tuinkamer. Tevens is er een woongroep GGZ met 8 studio’s. Alle studio’s zijn domotica-ready. Het gebouw is zodanig ontworpen dat de zorgstudio’s in de toekomst eenvoudig kunnen worden omgebouwd tot reguliere woningen van ongeveer 45 m2 of grotere appartementen door twee studio’s te koppelen. De nieuwbouw voldoet aan BENG en wordt fysiek verbonden aan het bestaande woongebouw. Deze verbinding is vormgegeven als meanderend element met transparante gevels. Binnen en buiten lopen naadloos in elkaar over.  Op de begane grond – gelegen aan de ‘zorgtuin’ en aan het park is het restaurant en een plek voor de dagbesteding gerealiseerd. De gevels hebben een compositie van bredere en smallere gevelopeningen; door de lage onderdorpels is er vanuit de woonruimtes een prachtig (uit)zicht op de groene omgeving. Kwalitatief hoogwaardig wonen!

Projectarchitect Jos Hermans begon dit project met interviews onder medewerkers en bewoners: Als je aan thuis denkt, dan denk je aan...?" Deze vormden de basis voor het ontwerp. “Van nu, maar ook een beetje nostalgie; vertrouwd en veilig, hier ben ik thuis". Het resultaat is een thuis met toepassing van zachte kleuren, warme materialen en een zorgvuldig ontworpen signing die verwijst naar de historie van Vlaardingen. Mooi en dankbaar werk om voor en samen met de zorg te co-creëren.

Projectleider Frans van Heemst: “De samenwerking met Cedrah en de adviseurs en bouwers ging uitstekend! De Slokker Groep heeft een gebouw gerealiseerd met veel liefde voor kwaliteit en aandacht voor de details!” Directeur-bestuurder Teunis Stoop memoreerde tijdens de opening aan het langdurige voortraject en het prachtige resultaat: “Verwondering overheerst!”