hero

Nieuwe collega’s voor RoosRos #3

Nieuws/14 October 2022

De afgelopen tijd hebben wij bij RoosRos Architecten een aantal nieuwe en terugkerende gezichten mogen verwelkomen. Benieuwd wie ze zijn? Onze nieuwe collega’s en stagiaires stellen zich graag aan u voor.

Eva Egelmeers
“Wat me aansprak aan RoosRos was de uitstraling en diversiteit in projecten. Opvallend was hoeveel er wordt stilgestaan bij duurzaamheid en de gedachten achter de projecten. Daarnaast is RoosRos een groot bureau waar veel kansen liggen voor mijn stage (tot eind januari, half schooljaar).
In het begin was het even wennen en zoeken. Een maand later ben ik met veel verschillende projecten bezig. Ik heb leren werken met SketchUp, ook werk ik veel met de creatieve programma’s van Adobe. Nu ik wat meer mijn weg heb gevonden vind ik de open omgeving erg fijn, iedereen zit erg centraal; op die manier heb je snel contact met andere collega’s.”

 

Banan Azizieh
“Mijn naam is Banan Azizieh en ik ben 30 jaar. Ik kom uit Syrië en woon sinds 2015 in Nederland. Ik volg de opleiding Bouwkunde aan de TU Delft en ben vorig jaar begonnen met mijn master. Via Stylos – zij regelen onder andere stage- en werkplekken voor bouwkundestudenten – ben ik met RoosRos in contact gekomen. Ik houd me bezig met ontwerpen en maak gebruik van InDesign om bijvoorbeeld presentaties te maken. Ik werk nu mee aan een gebiedsontwikkeling project, maar we hebben besproken dat ik mee ga werken aan meerdere projecten en dan in meerdere fases betrokken word.

Mijn collega's zijn heel aardig en er is een fijne sfeer, daar ben ik erg blij mee. Daarnaast heb ik ook een buddy en een mentor. Een buddy maakt mij wegwijs en geeft tips, terwijl mijn mentor mij vakkundig zal ondersteunen.”

 

Xu Meuwissen
“Ik heb kennis gemaakt met RoosRos via de Technische Universiteit te Eindhoven, tijdens de bouwkunde bedrijven dagen. Op die dag had ik een interview met Nathalie en Henk; het klikte gelijk! Ze boden me een meeloopdag aan, waardoor ik een goede impressie heb gekregen van RoosRos. Die dag heb ik veel met collega’s gepraat en kennis gemaakt met hun projecten, ik voelde meteen de goede sfeer van het bedrijf. Diezelfde dag nog werd ik gebeld met de vraag of ik de baan wilde, ‘Ja, zeker weten!’ zei ik. Na mijn afstuderen ben ik in september gestart. Ik mocht gelijk deelnemen aan prijsvragen/tenders. Vanaf de eerste dag werd mijn input gewaardeerd en opgepakt. Momenteel werk ik samen met andere collega’s aan belangrijke deadlines. De open kantoortuin maakt het erg makkelijk om contact te leggen met anderen en zorgt daardoor voor een goede, warme werkomgeving. Wat een fijn bedrijf om in te beginnen!”

 

Lisa van Dijk
“Ik woon in Oud-Beijerland en heb al vrij snel kennis gemaakt met RoosRos. Na een ochtend meelopen was ik erg enthousiast en besloot ik hier mijn stage te beginnen voor de komende maanden voor mijn studie bouwkunde. Ik heb inmiddels kennis gemaakt met de verschillende projecten. Op dit moment ben ik een gebouwstudie aan het doen om de verschillende mogelijkheden te onderzoeken van een hoogbouwproject in Amsterdam. Daarnaast mag ik deelnemen aan gesprekken en betrekken mijn collega’s mij bij diverse projecten. Ik ervaar mijn eerste week als positief. De eerste paar dagen waren wennen, het voordeel is dat ik bekend ben met de programma’s waar ik nu mee werk. RoosRos is een fijn en mooi bedrijf waar ik de komende maanden veel nieuwe dingen kan leren!”

 

John Mol
“21 jaar heb ik gewerkt bij EGM in Dordrecht en ruim een jaar bij Van Es in Sliedrecht. Ik zocht echter meer diepgang en complexiteit in mijn werk. Via Chico ben ik in contact gekomen met Sander en zodoende ben ik bij RoosRos beland. Binnen drie dagen was alles rond en sinds 1 oktober ben ik hier werkzaam als architect.” Welke werkzaamheden ga je oppakken? “Ik kan zelfstandig complete projecten draaien en aansturen, maar in teamverband werken aan een project ­vind ik prettigst. Samen kom je verder en tot betere resultaten. Ik  heb ervaring met een grote diversiteit aan projecten, vaak van eerste schets tot oplevering, dus ben van veel markten thuis.”

Mijn eerste indruk is erg positief, de sfeer voelt prettig. Je krijgt veel vrijheid om zelfstandig aan het werk te gaan. Een groot verschil met mijn vorige baan is dat hier weinig hiërarchie voel- en zichtbaar is. Het open werkconcept schept een fijne dynamiek, waardoor je meer contact hebt met elkaar. Zo leer ik collega’s snel kennen.

RoosRos komt op mij over als een zeer professioneel bedrijf, bruisend van creatieve mensen, die gezamenlijk mooie projecten maken. Op de achtergrond is er een duidelijke structuur in het bedrijf, die alles ondersteunt maar niet overheerst. Indrukwekkend!

 

Naomi van Duuren
Sinds 2 weken werk ik bij RoosRos. Door middel van Instagram ben ik bij RoosRos terecht gekomen. Anja heeft mij uitgenodigd om langs te komen op het kantoor voor een kennismakingsgesprek. Dat is goed verlopen en de klik was er gelijk.

Mijn werkzaamheden zijn heel divers, een mix tussen tekst en beeld. Dat maakt het creatief en ook afwisselend. Maar ik werk er nog maar kort, dus kan nog niet heel veel vertellen over mijn werkzaamheden. Ik hoop vooral in praktijk te brengen wat ik leer op de opleiding Communicatie.

Daarnaast is de sfeer onderling heel fijn en persoonlijk. De collega's zijn vriendelijk en geduldig. De architectuurbranche is een nieuwe en onbekende wereld voor mij. Ik vind het een prettig bedrijf om mezelf te ontwikkelen en te groeien. Want er zijn genoeg uitdagingen.

Wat mij vooral opvalt is dat groei centraal staat en dat men veel overlegd en feedback vraagt aan elkaar. Dat is een hele prettige manier om te leren, omdat iedereen een andere kijk heeft en je zo van elkaar en met elkaar kan leren.

 

Noa Ettema
In 2021 ben ik in contact gekomen met RoosRos. Destijds was ik zoekende naar een stagebedrijf voor mijn opleiding Interieuradviseur op het HMC. Deze periode was zo goed bevallen dat ik na afloop opnieuw de kans greep om een stageplaats te bemachtigen bij RoosRos.

Na al twee keer afscheid te hebben genomen, ben ik weer terug bij het bedrijf. Nu niet als stagiaire interieuradviseur maar als ondersteuning voor de afdeling marketing en communicatie. Natuurlijk doe ik dit graag.

Vanaf dag 1 heb ik mijzelf welkom gevoeld bij RoosRos. De gezellige collega’s en de mooie projecten zorgen iedere dag voor een feestje.

 

Welkom Eva, Banan, Xu, Lisa, John, Naomi en Noa! Veel succes en plezier in jullie rol bij RoosRos.

Ook zin om bij RoosRos te komen werken? Bekijk dan onze vacatures!