hero

Tot in de perfectie

Nieuws/01 March 2023

Kwaliteit van concept tot detail. Van woonzorgcomplex tot tiny house en van universiteitsgebouw tot peuterspeelzaal. Ook bij bedrijfsgebouwen streven we naar hoge kwaliteit. Een mooi voorbeeld hiervan is de nieuwbouw van Van Daalen in Maasdijk.

Het pand van Van Daalen bestaat uit een helder en eenduidig volume met subtiel uitgesneden gevelopeningen. Door een strakke detaillering en ingetogen kleurgebruik heeft het gebouw een tijdloze uitstraling.

Samen met Dirk-Jan van Daalen en echtgenoot Gerjanne is het ontwerp tot stand gekomen. Dirk-Jan vertelt: “We hadden een leuke uitdaging voor RoosRos. Enerzijds moest het gebouw praktisch en functioneel worden. Bij Van Daalen staan we letterlijk met onze poten in de klei. En die klei nemen onze medewerkers mee van de klus naar kantoor. Hier moest dus rekening mee gehouden worden in het ontwerp. Anderzijds heeft Gerjanne een achtergrond in ontwerp en design en wilde ze graag haar visitekaartje in het ontwerp afgeven. Het moest dus niet alleen een functioneel pand worden, maar ook nog eens het mooiste pand van de omgeving!”

“Tijdens het kennismakingsgesprek ontstond al pratend het idee voor een modern, minimalistische zwarte kubus. Aan dat eerste idee hebben we ons vastgehouden. Vervolgens heeft Architect Simon Hanemaaijer met veel gevoel voor design en verhoudingen het ontwerp tot in de perfectie uitgewerkt.”

Dirk-Jan is tot op de dag van vandaag nog steeds erg blij met het eindresultaat, hij vertelt: “We zijn het meest trots op het feit dat we het pand na een aantal jaar nog steeds mooi vinden. Dat betekent dat er een tijdloos design is neergezet, waar we nog steeds veel complimenten over krijgen.” 

Fotografie: Meubelpark De Bongerd