hero

Thuis in Ooststaete Oud-Beijerland

Nieuws/07 April 2021

In opdracht van Bo Wonen Vastgoedontwikkeling heeft RoosRos een ontwerp gemaakt voor de ontwikkeling van het verouderde gebied aan het begin van de Ooststraat in Oud-Beijerland. Het ontwerp voor de nieuwe ‘Ooststaete’, omvat twee kleinschalige eigentijdse gebouwen met 28 nieuwbouwappartementen en 7 studio’s.

Lokaal karakter
Met de planopzet en de architectonische uitwerking van de woningen is aansluiting gezocht bij de bestaande dorpse omgeving. Dat heeft geresulteerd in een ontwerp dat past bij de plek en de mensen die er straks wonen. Statig, herkenbaar en duurzaam. “De getrapte vorm van de nieuwbouw is een vertaling van de kapvorm van de huizen aan de overzijde. Daarbij zorgt deze opbouw voor fijne terrassen op het westen. De bebouwing op en aan de Oostdijk heeft een karakter met een grote diversiteit aan woningen met donkere steen, gebakken van klei. De huizen verspringen ten opzichte van elkaar en hebben allemaal een eigen gezicht. Deze karakteristieke diversiteit hebben we op een eigentijdse manier doorgezet in de nieuwbouw.”

De details zijn functioneel, de steenkleuren zijn warm en met verspringende gevels en terugliggende balkons is veel ‘beweging’ en ‘plasticiteit’ in de gevel gemaakt.

Projectarchitect Jos Hermans: “Met plezier heb ik het ontwerp gemaakt. Deze plek is heel bijzonder en verbindt het verleden met de toekomst. Ik kijk ernaar uit om straks een rondje te lopen en te zien hoe bewoners genieten van hun gloednieuwe appartement en fijne buitenruimte op deze prachtige locatie.”