hero

Scale Innovation Award

Nieuws/16 March 2023

Op maandag 13 maart vond de uitreikingen van de Scale Innovation Award plaats. In de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht werd Coffee Based verkozen tot winnaar. In 2019 was ons bureau de trotse winnaar van de Innovation Award Drechtsteden. Dit jaar was directeur Bertold van Burg één van de leden van de vakjury. 

De Scale Innovation Award is een impactvolle award die innovatie in de regio Drechtsteden, Hoeksche Waard en Molenlanden een podium geeft en stimuleert. Dit jaar zat collega Bertold van Burg in de jury. Hij is enthousiast over de inzendingen. Hij vertelt: “Het is leuk en inspirerend om bedrijven langs te zien komen die op dit niveau met innovatie bezig zijn. Bedrijven die buiten de gebaande paden durven te treden en hiermee iets toevoegen aan het bedrijf, de branche en/of de maatschappij, dat is lef hebben. Zonder vernieuwing en verandering komen we immers niet verder!”

In 2019 won RoosRos Architecten de Innovation Award met de inzending ‘Architect 2.0’. Hierin werd aan de hand van vier pilotprojecten onderzoek gedaan naar de toekomst. De Arch-I-Oloog maakt gebouwen van afval. De Arch-I-Tee van RoosRos ontwikkelde het tiny house Petit Place. Petit Place wordt aangeleverd als bouwpakket en is door de consument zelf samen te stellen op internet en eenvoudig in elkaar te zetten. Van copyright naar copyleft. Daarnaast zijn er nog de Arch-I-Naut (zelfvoorzienend bouwen) en de Arch-I-Energie (energieneutraal renoveren zonder bouwer). Bertold: “Het is gaaf om te zien dat deze innovaties – mede dankzij de winst van de Award in 2019 – bij hebben gedragen aan de ontwikkeling van onze architectuur en manier van kijken naar het vak.”