hero

Hermann Wesselink College genomineerd

Nieuws/21 March 2023

Het Hermann Wesselink College in Amstelveen is genomineerd voor de Amstelveense Architectuurprijs 2023. Het project is in opdracht van SMT ontworpen door architecten Martijn van Leeuwen en Mathijs Tabbers van RoosRos architecten. Het HWC is een VO-school met circa 1.800 leerlingen.

Parels  
Het gebouw heeft een generieke structuur en is vrij indeelbaar. Daarnaast zijn er een aantal bijzondere plekken ontworpen. “In het hart van het gebouw kun je de weg vinden naar verschillende ‘parels’ van de school”, aldus Mathijs Tabbers. “Zo is er bijvoorbeeld een Bèta-Lab, maar ook een medialab en een international room. Deze zogenoemde parels geven de toegang tot de diverse onderwijsvleugels.” De ‘parels’ hebben elk een eigen vormgeving met een eigen identiteit gekregen.

In het centrum van het gebouw is door het gebruik van dubbele hoogtes en vides veel transparantie en zicht. Hier bevinden zich de ontmoetings- en verkeersruimtes. Het hart is voor zowel scholieren als docenten de plek om elkaar te ontmoeten. Er is ruimte voor ontspanning en cultuur. Meer besloten werk- en leerplekken zorgen voor een intieme sfeer. Voor de school een van de prioriteiten.

Meer lezen over dit project? Klik dan hier: Hermann Wesselink College Amstelveen | RoosRos

Stemmen voor dit project? Klik dan hier: https://denkmee.amstelveen.nl/nl-NL/projects/architectuurprijs2023