hero

Hermann Wesselink College Amstelveen

Een nieuwe school met een ‘frisse’ uitstraling en dito klimaat. Het Hermann Wesselink College in Amstelveen schreef een design, build en maintain selectie uit. Vijf partijen bleven na de voorselectie over. Via diverse dialoogronden met opdrachtgever en gebruikers kwamen SMT Bouw en RoosRos Architecten als winnaars uit de bus.

Momenteel in uitvoering. 

De uitdaging van de opgave lag in het inpassen van het programma op een krap stuk kavel naast de bestaande school. Daarmee lag de stedenbouwkundige hoofdvorm van het gebouw al vast. Wens van het Hermann Wesselink College was om binnen die kaders de verschillende onderdelen goed tot hun recht te laten komen.

Parels  
“In het hart van het gebouw kun je de weg vinden naar verschillende ‘parels’ van de school”, aldus Mathijs Tabbers, architect: “Zo is er bijvoorbeeld een Bèta-Lab, maar ook een medialab en een international room. Deze zogenoemde parels geven de toegang tot de diverse onderwijsvleugels.”

In het centrum van het gebouw is door het gebruik van dubbele hoogtes en vides veel transparantie en zicht. Meer besloten werk- en leerplekken zorgen voor een intieme sfeer. Voor de school een van de prioriteiten. Het hart is voor zowel scholieren als docenten de plek om elkaar te ontmoeten. Er is ruimte voor ontspanning en cultuur.

Toekomst
Naast het feit dat er een gebouw is ontworpen dat helemaal aansluit bij de eisen van deze tijd, is er ook aan de komende jaren gedacht. Architect Martijn van Leeuwen: ”Tijdens het ontwerpen hebben wij rekening gehouden met de indeling van het gebouw. Op een later tijdstip kunnen er gemakkelijk muren worden verschoven, zodat men een optimale inrichting krijgt, ook over tien of twintig jaar.”