hero

Samen werken, samen innoveren, samen leren

Nieuws/20 September 2019

RoosRos ter land, ter zee en in de lucht: BOOST-dag II 2019 zit er weer op! 'We zijn letterlijk en figuurlijk ge-boost. Het was een inspirerende dag met elkaar,' vertelt collega Jan Fix. 'Spreker Paul Iske nam ons mee in de wereld van briljante mislukkingen met een fantastische lezing over de complexiteit van innovatie en ondernemen. Genoeg stof tot nadenken dus.’

Ter land…
We begonnen de dag ‘ter land’ met een projectbezoek aan Koedood Dieselservice. De trotse opdrachtgever gaf ons vol passie en liefde voor zijn vak een rondleiding door het nieuwe bedrijfspand. “Mijn liefde voor architectuur is op een uitstekende manier vertaald in het ontwerp. Ik kijk terug op een bijzonder prettige samenwerking. Mijn droom is werkelijkheid geworden', aldus opdrachtgever Arie Koedood.

We gingen verder ‘ter land’ en wel naar de buurman van Koedood: het Bolidt Innovation Center. In de spectaculaire skybox luisterden we naar Paul Iske. Paul is Professor Open Innovation bij Maastricht University, maar tijdens de Boostdag sprak hij namens zijn andere functie: Chief Failure Officer (CFO) bij Instituut voor Briljante Mislukkingen. ‘Over succesverhalen raken we vaak niet uitgepraat, maar ‘mislukkingen’ vergeten we het liefst zo snel mogelijk. En dat is zonde, want het belemmert ondernemerschap en innovatie. Een briljante mislukking moet je niet wegmoffelen. We kunnen er veel van leren. Innovatie is een proces van vallen en opstaan. Experimenteren en leren.’ Bekijk hier een minicollege van Paul Iske over innovatie en briljante mislukkingen.

De BOOST-dagen zijn onderdeel van de RoosRos Academie. Naast de lezing van Paul Iske gaven vijf collega’s een mini-college over een leerzaam detail van hun eigen project:
Het belang van blijven(d) leren (Henk – Academie)
Van concept tot gebouwontwerp (Chi Hang – Waterbusplein)
Succesfactoren in een bouwproces (Hans – Koedood)
Integraal constructief ontwerpen (Jaap – Watertoren)
Clashen met installaties in BIM (Jan-Willem – Bolidt)
Toekomstvisie 2025 (Sander)

…ter zee en in de lucht
In het middagprogramma ging team RoosRos ter zee en in de lucht. We waaide uit op de golven en beklommen de trappen van de Watertoren in Zwijndrecht voor een 360 graden panorama view over de Drechtsteden. De dag werd afgesloten met een échte BOOST: een vaartochtje op hoge snelheid aan boord van een RIB.