hero

RoosRos wint selectie Lorentz Casimir Lyceum

Nieuws/31 January 2022

In opdracht van de gemeente Eindhoven gaat RoosRos aan de slag met het ontwerp van het nieuwe onderwijsgebouw voor het Lorentz Casimir Lyceum. Samen met Dura Vermeer, Klimaatservice Holland, Merosch, Goudstikker-de Vries en Urban Miner vormt RoosRos het bouwteam. Gezamenlijk is het winnende plan van aanpak ingediend voor het nieuwe, toekomstgerichte onderwijsgebouw waar hoge duurzaamheidsambities de norm zijn.

Duurzaamheidsambities
In de toekomstige school is volop ruimte voor duurzame en circulaire toepassingen, waarmee een veilige en gezonde leeromgeving voor de toekomstige generatie ontstaat. Het nieuwe schoolgebouw wordt energiezuinig gebouwd, met circulaire materialen en met een zo laag mogelijke uitstoot van stikstof en CO2.

Respectvol rentmeesterschap  
RoosRos ontwerp gezonde en toekomstgerichte gebouwen, daarom bouwen wij bij voorkeur circulair. Een gebouw moet niet alleen gezond zijn voor de gebruikers, maar ook energiezuinig én het milieu minimaal belasten. Onze visie sluit nauw aan op de visie ‘Het Goede Doen,’ die deze tender tot een winnend resultaat heeft geleidt. ‘Het Goede Doen’ is een ontwikkelvisie van Dura Vermeer Bouw Zuid, waarmee RoosRos al eerder succesvol samenwerkte voor een onderwijsgebouw in Eindhoven.

Doorkijk
De komende periode gaat het bouwteam aan de slag om een eigentijds ontwerp te maken dat past binnen de duurzame en circulaire ambities van de gemeente Eindhoven en aansluit bij de wensen van het Lorentz Casimir Lyceum. De oplevering van het nieuwe onderwijsgebouw staat gepland in de zomer van 2024.