RoosRos maakt wijs

Nieuws/25 May 2021

Als lerende organisatie zijn we bij RoosRos Architecten altijd in beweging en blijven we leergierig. Vanuit onze overtuiging is RoosRos Academie opgericht. Een academie die medewerkers de mogelijkheid biedt om zich vakinhoudelijk maar ook op persoonlijke gebied te blijven ontwikkelen. Anja Nobel, directeur HRM: “We willen ons als organisatie blijven ontwikkelen en die ontwikkeling gaat verder dan alleen vakinhoudelijk. We besteden binnen onze RoosRos Academie ook veel aandacht aan persoonlijke ontwikkeling. Zo willen we het beste speelveld voor onze medewerkers creëren.”

Het beste speelveld
Het beste speelveld creëren we bij RoosRos Architecten door onze spelers te blijven voeden met inspiratie, kennis en kunde, om zo met elkaar beter te worden en een fijne werkomgeving te creëren. Hierbij streven we naar gezonde en duurzaam inzetbare medewerkers. Er worden verschillende trainingen en kennissessies aangeboden en gastsprekers uitgenodigd om vakinhoudelijk en persoonlijk te blijven groeien. Tevens kunnen medewerkers zelf aangegeven waar zij behoefte aan hebben en delen medewerkers onderling hun eigen kennis uit onderzoeken vanuit LABS.

Gezond en toekomstgericht
De aangeboden trainingen en gastsprekers worden gekoppeld aan het overkoepelende thema: ‘Het beste speelveld’; waarbij het jaar onderverdeeld wordt in verschillende thema’s. Met ‘gezond’ als eerste thema van dit jaar, richten we ons in het derde kwartaal op het thema ‘toekomstgericht’. Zo zijn er in het eerste deel van dit jaar trainingen georganiseerd gericht op persoonlijke ontwikkeling en lifestyle. Medewerkers krijgen trainingen om hun vitaliteit te vergroten. Onze medewerkers worden op dit moment nog volop getraind over voeding, energie en beweging, waarbij er handvatten worden geboden om in de flow te komen en te blijven. Hierdoor wordt de productiviteit in de werkzaamheden vergroot. Jan Fix, deelnemer: “Ik ben erg enthousiast over de cursus. Het is positief als een bedrijf dit soort trainingen faciliteert voor haar medewerkers. Ik neem dan ook met plezier deel aan deze training.”

Het tweede kwartaal staat in het teken van persoonlijke vaardigheden waarbij er verschillende trainingen worden aangeboden en onze jaarlijkse boostdag op het programma staat. De drie daagse training van JTRO Training & Coaching genaamd ‘Professionele Communicatie’ biedt medewerkers onder andere handvatten om bewust te worden van hun eigen gedrag en hun uitstraling en overkomen naar andere toe. Sharon van Vugt, deelnemer: “Deze training laat je bewust worden van de manier waarop je communiceert, zodat je zelf doorhebt hoe je overkomt op anderen. Door deze inzichten ben ik mij bewust geworden hoe ik communiceer met mijn collega’s. Peter haalt je echt uit je comfortzone waardoor je in het diepe wordt gegooid, maar wel veel leert over je eigen kunnen.”