hero

Preview Hermann Wesselink College Amstelveen

Nieuws/26 April 2021

Design and build. Samen bouwen aan een nieuwe school met een ‘frisse’ uitstraling en dito klimaat. RoosRos heeft met SMT, Leebo en Van Reenen Bouwhistorie de nieuwbouw voor het Herman Wesselink College in Amstelveen gerealiseerd. Het onderwijs is recent gestart en op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het terrein de vijver aan de voorzijde van het gebouw. In een volgende fase wordt ter plaatse van de bestaande school een nieuwe sportvoorziening gerealiseerd. Het project is nog niet helemaal gereed, maar we geven graag alvast een preview.

‘Parels’
Het Hermann Wesselink College in Amstelveen is een christelijke VO-school voor tweetalig vwo, gymnasium, atheneum, havo en vmbo-t. De school telt op dit moment 1.700 leerlingen en 150 medewerkers. De school is onderverdeeld in verschillende clusters. Elk cluster heeft een bijzondere ruimte, een 'parel'. “Vanuit het hart van het gebouw kun je de weg vinden naar de verschillende ‘parels’ van de school. Zo is er bijvoorbeeld een Bèta-Lab, maar ook een medialab en een international room. Deze zogenoemde parels geven de toegang tot de diverse onderwijsclusters” aldus architect Mathijs Tabbers.  

In het centrum van het gebouw is door het gebruik van vides veel transparantie en zicht. Er is bewust gekozen voor verspringende vides in plaats van een groot atrium, om de kleinschaligheid die de school wenste beter vorm te geven. Meer besloten werk- en leerplekken zorgen voor een intieme sfeer; voor de school een van de prioriteiten. Het centrale hart is voor zowel scholieren als docenten de plek om elkaar te ontmoeten. Er is ruimte voor ontspanning en cultuur.

 

Trots op het reslutaat
Het is een project waar zowel RoosRos als Leebo en SMT zeer tevreden op terugkijken. Christiaan de Wit: “Een dergelijke intensieve samenwerking dwingt je om je echt te verdiepen in je partners en hun werkwijzen. Wat is hun ambitie, hoe willen ze die waarmaken en welke barrières staan een goed resultaat in de weg? Doordat alle partners in dit project zich echt hebben open gesteld voor de anderen, hebben wij gezamenlijk een fantastisch resultaat behaald.  De contouren van een schitterend en zeer hoogwaardig gebouw staan er. Daar zijn wij allemaal heel trots op!”

 

Binnenkort meer over het eindresultaat.

 

Fotograaf: Lucas van der Wee