hero

Passende visie voor Openluchtschool De Recon

Nieuws/18 June 2021

RoosRos Architecten is begonnen met het Structuurontwerp van Openluchtschool De Recon. De nieuwbouwlocatie in Rotterdam-Zuid gaat speciaal onderwijs bieden voor langdurig zieke kinderen.

Openluchtschool
Voor de architectenselectie maakte we een passende visie, waarbij een goede stedenbouwkundige oplossing wordt gecombineerd met een toekomstgericht en functioneel schoolgebouw. Enerzijds is het een compact en energiezuinig gebouw, anderzijds wordt het een gezonde ‘openluchtschool’ door een transparant karakter en een sterke oriëntatie op het noordelijk gelegen park van de Valkenierswijde.  

Een eigen thuis
Belangrijk uitgangspunt in het ontwerp is dat het gebouw, ondanks de bijzonder behoeften van de doelgroep, het gevoel oproept van een ‘echte’ school. Het ontwerp biedt voor elke cluster een eigen thuis in het gebouw en ontmoeting en ontspanning kan plaatsvinden in de centrale aula. Deze aula vormt een verbinding tussen het park en het besloten schoolplein.

De planning is dat de bouw van het nieuwe schoolgebouw begin 2023 start en in de kerstvakantie van dat jaar in gebruik kan worden genomen.