hero

Over gezonde scholen…

Nieuws/10 November 2020

“De opgave voor gezondere en duurzamere schoolgebouwen is nog nooit zo urgent geweest. Volgens het RIVM voldoet zeker 80% van alle leslokalen niet aan de minimumkwaliteit voor gezonde lucht, iets wat tijdens de coronacrisis nog eens extra wordt benadrukt. Gepaard met de grootschalige renovatie- en verduurzamingsopgave die er ligt voor maatschappelijk vastgoed, is dit hét moment om in actie te komen.” Zo opent de site voor de Verbindingsdag Gezonde Scholen die op 11 november wordt georganiseerd door Stedebouw & Architectuur. Een virtuele bijeenkomst over gezonde en frisse scholen met aandacht voor toekomstgericht onderwijs.

Duurzame droom
Collega Sander Ros zal een lezing geven over een van de meest duurzame en gezonde scholen van Nederland: IKC Magenta in Delden.

"Een bijzondere selectie op 'innovatief partnerschap' werd gewonnen. Een duurzame droom werd gerealiseerd. Genomineerd voor de Gouden Kikker 2020, winnaar van de publieksprijs Duurzaam Bouwen Awards 2020 en genomineerd voor de Cobouw Duurzaam Bouwen Award 2020. Het IKC Magenta in Delden is een aantoonbaar duurzaam en toekomstgericht gezond gebouw. Hoge scores (Energielabel A++++ - GPR gem 9,1 - Frisse Scholen klasse A) binnen een regulier budget en met prachtige innovaties zoals verwarming en koeling met geluidsgolven."

Sander Ros presenteert een aantal recente ontwikkelingen in onderwijshuisvesting en het proces achter deze bijzondere school. Hij daagt jou uit mee te denken over ‘the next step’. Aanmelden kan via deze link

Cobouw Awards
Op dezelfde middag zullen de Cobouw Awards worden uitgereikt. IKC Magenta is genomineerd in de categorie ‘duurzaamheid’ en hoort tot de laatste drie projecten die in aanmerking komen voor deze prijs. KlaassenGroep, Rouweler installateurs en RoosRos architecten hebben dit project in opdracht van de gemeente Hof van Twente, Scholenstichting Brigantijn en Kinderopvang Hof van Twente gerealiseerd onder begeleiding van CNB Climate Neutral Building. Het betrof een unieke aanbesteding als eerste innovatiepartnerschap in de Utiliteitsbouw in Europa.

Benieuwd naar de uitreiking van de awards? Kijk mee!