hero

Licht en lucht in bedrijfspand Waalhaven

Nieuws/12 November 2020

Een toekomstgericht bedrijfsgebouw; recent is de nieuwbouw van Altrad Hertel Industrial Services in de Rotterdamse Waalhaven opgeleverd. Met een transparante en industriële uitstraling en met aandacht voor licht en lucht in de werkruimtes.

Samen met de gemeente Rotterdam en het bedrijfsleven ontwikkelde het Havenbedrijf Rotterdam Pier 4 in de Waalhaven tot een maritiem, industrieel en logistiek servicecluster. Het gebied ligt op een steenworp afstand van de Botlek en Europoort. De bedrijven in de Waalhaven vullen elkaar aan en versterken elkaar. Ze sluiten naadloos aan bij het offshore-cluster en profiteren van de groeiende ladingstromen van en naar de Rotterdamse haven.

Altrad Hertel is, als onderdeel van Altrad Services Benelux, een full-service onderhoudspartner voor industriële opdrachtgevers. Ze levert onder andere diensten op het gebied van isolatie, werken op hoogte, thermografie, schilderwerk en asbestverwijdering en heeft een sterke positie in de Rotterdamse olie- en (petro)chemische industrie. Het van oorsprong Nederlandse bedrijf maakt sinds 2015 onderdeel uit van de Franse Altrad Group; een organisatie met meer dan 40.000 medewerkers in meer dan honderd landen.

RoosRos heeft voor Altrad Hertel een transparant en industrieel gebouw ontwikkeld waarbij kantoorruimtes en werkplaatsen in één architectonisch gebaar zijn gevat. Projectleider Wilco van Straten: “De verschijningsvorm van het gebouw is uniek op een locatie als deze waar voornamelijk de echte haven/industrie zichtbaar is. De gevel maakt het pand onderscheidend én is een echt visitekaartje voor Altrad."

Kenmerkend voor het gebouw is de glazen voorgevel met de fraai vormgegeven luifels die het gebouw een transparant en robuust karakter geven. Daglicht en zicht naar buiten was een belangrijk uitgangspunt bij de vormgeving van de kantoren en de werkplaatsen. In de visie van RoosRos is beleving van daglicht en ervaring van ‘het weer’ heel belangrijk voor het welbevinden van de gebruikers van een gebouw. Gezond en toekomstgericht!

Fotografie: Lucas van der Wee