hero

Over anderhalve meter

Nieuws/12 May 2020

Het zal niemand ontgaan zijn. De manier van samen leven, van samen werken zal de komende tijd fundamenteel anders zijn dan we gewend waren. Groot is dan ook de behoefte aan praktische oplossingen die de 1,5-meter-samenleving mogelijk maken. Hoe faciliteren we de kantooromgeving van ‘het nieuwe normaal’?

In april hebben collega’s Nathalie, Nikki en Steffan een digitale brainstorm gehouden over 'De Wereld na Corona’. De blog hierover, ‘De Wereld na Corona’, is erg positief ontvangen.
In de tussentijd is er alweer veel veranderd in de wereld en ontstaan de eerste geluiden van een voorzichtige stip op de horizon waarbij we allemaal weer terug kunnen naar ‘normaal’. Voor zover we het zo kunnen noemen.

Op het internet verschijnen allerlei bedrijven die vloerstickers, preventieschermen of aangepaste deurkrukken verkopen. Maar het gaat er nog veel meer over hoe je het gedrag van mensen kunt beinvloeden, zodat iedereen zich ook daadwerkelijk veilig gedrag. Dat is dan ook de discussie die momenteel bij RoosRos wordt gevoerd. Gaan mensen echt omlopen voor een kopje koffie? Of gebruiken ze hun oude vertrouwde short-cuts door het pand. Het is veel meer dan alleen een sticker op de vloer of een scherm tussen werkplekken. Hoe ga je daar praktisch mee om? Velen zijn met dezelfde vraagstukken bezig. Eén van de deelnemers van onze brainstrom – Saskia Kitzmann-Vreede – schreef hier een mooie blog over 'Praktische interieurtips voor het '1,5 meter kantoor'. De plannen voor de aanpassingen van ons kantoor naar de nieuwe situatie zijn inmiddels afgerond; ons kantoor bleek reeds grotendeels te voldoen.

Wij geloven in pro-actieve kennisdeling en nodigen u graag uit voor een nieuwe brainstorm over het anderhalve meter kantoor van de toekomst op donderdag 28 mei om 15:00, via Microsoft Teams. Interesse? Meld je aan via deze link.